Най-добрите оферти за Почивки в Халкидики

Виж най-популярните ни хотели в Халкидики

Халкидики, Гърция

Халкидики е удобна и близка дестинация, която обаче носи усещането за екзотика и потапяне в тотално различни свят и култура.

На почивка в Халкидики

Плажовете на Халкидики омайват посетителите си с красиви морски цветове, чисти плажни ивици, като над 40 от тях са заслужили носители на титлата Син Флаг. Местността е идеалната комбинация от традиционни битови селища и луксозни и комерсиални курорти с активен нощен живот и модрени развлечения. Разнообразната природа позволява практикуването на различни видове спорт и туризъм – от водните забавления през планинските преходи, колоездено до дългите разходки пеша. Уникалната комбинация от семплост и лукс превръща полуострова в любимо място както на семейства с деца, така и на по-младите фенове на пътешествията и новите впечатления.

Трите перли на Халкидики – Ситония, Касандра и Атон

Уникалното място с форма на тризъбец е разделено на три основни разклонения или така наречените „ръкави“–  това са: Ситоня, Касандра и Атон(Света Гора). Всеки един от тях има свои собствени чар и атмосфера, които печелят сърцата на гостите си на мига.

Касандра – красавицата на лятото

Касандра е западното разклонение на Халкидики и се счита за най-населения от трите полуострова, благодарение на красивите си и  елегантни курорти и плажове, както и на краткото разстояние от Касандра до Солун. Ето защо младите посетители избират да прекарат почивката си на море именно в тази част на Халкидики, където забавленията и движението никога не спират, а възможностите за спорт, почивка, забавления и качествен отдих за неограничени.

Ситония – спокоен пристан на удоволствията

Ситоня е по-известен със своето  съчетание от спокойствие и елегантност. Плажовете там са популярни най-вече с къмпингите си, където може да си починете от шума и суматохата на ежедневието. Многобройните симпатични винарни предлагат дегустации на различни и специални селекции от вина, а яхтеното пристанище е идеалното романтично място за разходка по залез слънце. Ситония е перфектно място за качествена почивка край брега на морето.

Атон – религиозният център с прекрасна природа

Атон е единствената независима монашеска държава в света, където достъпът на външни лица, особено на жени, е забранен. Името на полуострова означава Света Гора и се счита за свещенно място, където живеят единствено монаси. Единствено мъже имат възможността да посещават мястото, след като са получили специално позволение за това.

На територията на Атон са разпръснати над 20 прекрасни манастира, които всяка годна се посещават от хиляди поклонници, а всички останали могат да се възхищават на гледката от разстояние. Манастирите впечатляват с впечатляващата си архитекура и запазените ценни реликви, икони и ръкописи.

Където и да изберете да прекарате почивните си дни в Халкидики, няма начин да сбъркате. Полуостровът предоставя разнообразни възможности, способни да удовлетворят дори най-капризните си посетители. Природа, спокойствие, активности, история, култура и гостоприемство – Халкидики събира в себе си всички основни условия за една прекрасна ваканция.

Нагоре