За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Касандра

Касандра, Гърция

Касандра – история, красота и забавления на ръка разстояние

Касандра за момента не се счита за най-комерсиалните места за ваканция, което го прави идеален за пълноценна почивка на море край някой от многобройните му красиви плажове.

Близостта му със Солун е перфектно предимство, а самият град е идеален за уикенд бягаства от суматохата и шума на големия град. Дългият туристически сезон и оживлението, което се наблюдава в местността през по-студените месеци, превръщат Касандра в перфектната дестинация за вашите септемврийски или майски празници.

Ако все пак сте фенове на забързания начин на живот, то Касандра има какво да ви предложи. Градчетата Калитея и Неа Фокиа са сред най-оживените места на полуострова, предлагащи на своите гости голям избор от барове, дискотеки, клубове с жива музика и ресторанти с вкусна морска храна.

Плажовете на Касандра – една сбъдната морска приказка

Касандра е райско кътче за любителите на морето. Плажовете са просторни и чисти, с фин бял пясък, скалисти брегове и кристална вода с наситен син цвят. Местността предлага множество скрити заливчета, радващи сетивата със спиращи дъха романтични пейзажи.

Забележителности на Касандра

Касандра радва посетителите си с изумителна красота и интересни забележителности. Една от тях е пещерата Петралона. Тя е най-известната и посещавана пещера в цяла Гърция, пазеща най-старите останки – доказателство за живота на поуострова още от преди 700 000 години. Богатата история на полуострова се чувства с всяка крачка и на всяко едно кътче от него. Неповторимата атмосфера създава идеалните условия за една приятна почивка край прекрасните чисти брегове на Гърция, изпълнени с култура и легенди.

Друга интересна атракция е селцето Полихорно, намиращо се в сърцето на Касандра. Плажовете му са смятани за едни от най-чистите в Гърция, а в близост се намира езерото Мавробара, представляващо впечатляващ воден резерват, където се отглеждат изключително редки морски костенурки, които можете да разгледате и дори да нахраните.

Сани – перлата на Касандра

Селцето Сани се намира в най-западната част на полуострова и разктива спираща дъха гледка величествена гледка към Олимп. В миналото мястото е било център за поклонение към Артемида, а днес е един от най-луксозните комплекси. Ако сте сред почитателите на СПА туризма, то Сани е идеалното място за вашата следваща почивка. Други популярно забавления в селцето са водните спортове и гмуркането в кристалните му води.

Шопинг в Касандра

Пазаруването в Касандра е истинско удоволствие. Ако желаете да направите хубав подарък или да отнесете със себе си спомен от вашата ваканция, то най-подходящото място да го сторите е Калитея – градчето е главният търговски център на Касандра. Там, както и в другите селца и градчета, можете да откриете магазинчета, пълни с красиви сувенири, кожени и керамични изделия и ръчно правени сапуни от качествени гръцки зехтин и мед. Освен типичните подаръчета и спомени, на полуострова можете да откриете и големи бутици, предлагащи луксозни дрехи и аксесоари на световни марки.

Касандра е увлекателно място, впечатляващо с неповторим чар и история. Независимо дали сте фен на активната почивка или предпочитате да мързелувате, любувайки се на красивите гледки, полуострова определено има какво да ви предложи. Доброто му разположение, неусотимите плажове, вкусната храна и интересните забележителности са идеалните причини да посетите Касандра при следващото си пътуване до Гърция.

Нагоре