Най-добрите оферти за Почивки в Ситония

Виж най-популярните ни хотели в Ситония

Ситония, Гърция

Почивка на море в Ситония

Ситония е изключително подходящо място за вас, ако търсите спокойствие и уединение. Полуостровът е изпълнен със симпатични рибарски селища, пристанища, къмпинги,скрити плажове и романтични малки заливчета. Плажовете на Азапико, Тристиника, Коракас, Маратиас, Каламици и Криарици очароват с красиви морски гледки, фин пясък, необичайни скални форми и кристални води.

В центъра на Ситония е разположен и известния курорт Порто Карас, намиращ се на около 120 км от Солун. Там може да се насладите на луксозна почивка в някои от красивите комплекси и хотели, разположени на брега на морето. В Порто Карас се намира най-голямото частно пристанище в северната част на Гърция.

Друго любопитно място е Порто Куфо - естествено пристанище, едно от най-безопасните в Гърция, което се е превърнало в популярно място за риболов и водни спортове. На юг от него се намира най-южната точка на Ситония – Карталия, която впечатлява със своя приятен безлюден плаж.

Ситония предлага отлични условия за всички любители на морските приключения. Гмуркането е най-практикувано, заради кристалните води и разнообразния морски свят, представен от различни видове риби, растения, рифове и подводни пещери. Най-подходящите места за гмуркане в Ситония са: селището Калиманци, Келифос, Калогрия и Порто Куфо.

Забележителностите на Ситония

Освен забележителната природа, представена от величествените планини Итамос и Драгунтелис и спиращите дъха морски крайбрежия, Ситония предлага и уникално пътешествие към една различна култура и история. Сред впечатляващите исторически места можем да отбележим: Останките от ревния град Олинтос, град Торони в близост до Акропола, пещерата Петралона, в подножието на планина Кацика, както и родното място на Аристотел – Древна Стагира.

Традиции и забавления

С изненада ще установите, че освен красиво приключение, Ситония може да ви донесе и много вкусни преживявания. На полуострова може да октриете кафенета, ресторантчета и таверни, предлагащи пресни морски специалитети – калмари, скариди, октоподи, миди и всякакви видове риба, както и апетитни местни ястия като гръцка мусака с агнешко месо. Насладете се на типичното гръцко кафе, тестени сладкиши със сметана, мед и канела и разбира се на рицина – вино с аромат на борова смола, както и известните узо и метакса. Гостоприемството и топлото посрещане на местните жители ще ви накарат да се почувствате като у дома.

В местността има и много барове и клубове за любителите на нощния живот. Най-подходящо за този тип развлечения е градчето Неос Мармарас, както и Никити и Сарти, чиито оживени улици примамват с многобрйни заведения и дискотеки.

Разбира се, Ситония предлага и много по-тихи и спокойни места, където можете да се отпуснете, обгърнати само от привлекателността на природата. На полуострова може да се отдадете на спокойни занимания като голф, конна езда, разходки из хълмовете, разкриващи живописни гледки и преход с лодка до остров Диапорос, където можете да се възхитите на Синята лагуна и нейните впечатляващи яркосини брегове.

Ситония без съмнение е едно от вълшебствата на Гърция. Полуостровът е извор на безкрайни възможности за почивка за всеки стил и вкус. Приключенията и романтиката са гарантирани, благодарение на прекрасната и разнообразна природа и на добрата туристическа инфраструктура на местността.

Нагоре