За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Йонийски острови

Йонийски острови, Гърция

Корфу – история и красота в едно

Корфу е сред най-популярните места за почивка в Гърция. Островът изобилства от комплекси и места за забавления, но все още на територията му може да се открият и скрити и запазени кътчета, подходящи за отдих и романтика, които се намират само на няколко минути разходка пеша от хотелите. Корфу предлага на своите посетители голямо разнообразие от забавления и различни заведения на ниски цени. Най-удачното време за посещение на Корфу са месеците май и юни, както и септември и октомври, когато климатът е приятен подходящ, а температурите  - поносими.

Град Корфу е столицата на едноименния остров. Старият град на Корфу е част от списъка на ЮНЕСКО от 2007-ма година. Сред по-важните забележителностите за посетителите на град Корфу са Старата крепост с невероятна гледка и дворецът Ахилион – замъкът на принцеса Сиси, както и оживеният площад Спианда, изпълнен със велчествени статуи, а част от него е заето от игрище за крикет – най-популярният спорт в миналото. Не пропускайте и местността Палеокастрица, известна с прекрасните си плажове и манастира „Дева Мария“.

Закинтос – вълшебна морска картина с тюркоазен цвят

Остров Закинтос е третият по големина от Йонийските острови и е популярен със своята природа, средиземноморски климат и богато разнообразие от възможности за почивка, спорт и различни видове забавления. Главният град и пристанище на острова в град Закинтос.Плажовете на Закинтос са известни като за едни от най-чистите и приятни места в Гърция, покрити с фин пясък и невероятно чиста и синя вода с прекрасен тюркоазен цвят.Ако искате пълноценен отдих и спокойствие, отидете до плажа Василикос, близо до югоизточната част на Закинтос. Плажовете Аргаси и Аликес предлагат много морски приключения и възможност за практикуване на различни водни спортове за всички фенове на активната почивка.

Лефкада – плодородна земя на гръцко очарование

Остров Лефкада, познат още и като Лефкас, е четвъртият по големина остров в Йонийско море, разположен над островите Итака и Кефалония. Град Лефкада е основен център и столица на острова. Островът е вълшебно и много плодородно място, чиито земи са изпъстрени с лозя, маслинови и кипарисови гори. В Лефкада можете да откриете както и луксозни хотели и комплекси, разположени по оживеното крайбрежие, изпълнено с красиви плажове, така и малки планински селца, където да се потопите в автентичността на гръцката култура и обичаи.

Островът е известен основно с двата си големи курорта –  Нидри, на източното крайбрежие и Василики - в южните части и известен като най-големият център за унидсърф в Европа заради вятъра и огромните размери на залива. Ако обичате плажовете и морето, то непременно трябва се отбийте в селището Атани, където са разположени цели три от най-известните и очарователни плажове на Йонийско море – Ялос, Егремни  и Порто Кацики.

Остров Лефкада е популярен и с културните си фестивали, някои от които продължават през целия летен сезон и даряват гостите си с неповторими спомени и поводи за веселие. Лефкада предлага разнообразна палитра от забавления, подходящи за всеки вкус.  

Йонийските острови са ярка смесица от природна красота, история, култура и съвремие, която превръща ваканцията в едно невероятно и незабравимо преживяване. Където и да решите да отидете, няма как да сбъркате. Йонийските острови предлагат всичко необходимо за една перфектна почивка в гръцки стил

Популярни дестинaции в Йонийски острови, Гърция:

Нагоре