За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Корфу

Корфу, Гърция

Кога е най-доброто време за посещение на остров Корфу?

Най-подходящите моменти за посещение на Корфу са месеците май и юни, както и септември и октомври, когато климатът е подходящ, а температурите са приятни и достигат до около 20°C. Именно затова екскурзиите през майските и септемврийските празници са обичайно явление сред почиващите.

Забележителностите на остров Корфу

Остров Корфу предлага прекрасни възможности за отдих, но и за активна почивка, както и уникални места за екскурзия, където можете да се насладите на  добре прекарано време, опознавайки навиците и културата на един нов и различен свят.

Град Корфу  - звездата на острова

Град Корфу е столицата на едноименния остров, който впечатлява посетителите си с ослепителна визия и много възможности за отдих и забавления. Старият град на Корфу е част от списъка на ЮНЕСКО от 2007-ма година. Мястото е изключително красиво и очарова със своята природа и разнообразна архитектура. Сред задължителните спирки за посетителите на град Корфу са Старата крепост, разкриваща невероятна гледка и дворецът Ахилон.

Най-оживеният площад в града е Спианда, изпълнен със забележителни статуи, а част от площта му е заета от игрище за крикет, заради голямата популярност на спорта. Комплексът Листон, разположен в Спианда впечатлява гостите си с прекрасна архитектура, издържана във френски стил, както и с разнообразните си бистра и заведения.

Палеокастрица е едно от най-очарователите места на острова, известно със златистите си плажове, чиста вода и възможност за практикуване на водни спортове и гмуркане. В местността се намира манастира „Дева Мария“ и византийски музей, разположен на територията му, пазещ интересни исторически реликви.

Замъкът Ахилион, познат още като замъка на принцеса Сиси е внушителна сграда, намираща се в село Гасури. Мястото е служело за лятна резиденция на принцесата и е изпълнено с много зеленина, красиви градини, внушителни гръцки скулптури и произведения на изкуството.

Сидари е едно от най-посещаваните места в северните части на острова. Там можете да се насладите на очарователни плажове и известните скални образувания, образуващи малки заливчета и подобие на канал, където тече кристална вода. Тази природна забележителност носи името Канала на любовта, а според легендите, всички влюбени, които плуват заедно в канала, ще се радват на вечна, истинска и взаимна любов.

Остров Корфу изобилства от интересни места за посещение. Пълното спокойствие на морския бряг, топлите слънчеви лъчи и богатата зеленина доставят неповторима наслада за сетивата ни, а уникалната история и култура, съхранени през годините ни помага да добием ясна представа за миналото на това необикновено място. Корфу предлага и много съвременни забалвения и възможностии за спорт, но и за спокойно прекарано време край морето.

Популярни дестинaции в Корфу, Гърция:

Нагоре