За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Лефкада

Лефкада, Гърция

На почивка в Лефкада – сбъдната мечта за всеки пътешественик

Достигането до острова става бързо и лесно чрез ферибот. Освен с уникалните си чисти плажове, Лефкада пленява посетителите си с живописна природа и обилна зеленина, които го отличават от типичната визия на останалите гръцки острови. Приятният климат и примамливото съчетание от красиви морски брегове и богата растителност го правят идеално място за прекарване на майските и септемврийски празници. Лефката се счита и за културен център на Йонийския регион, изпълнен с многобройни интересни забележителности.

Островът е едно истински красиво и плодородно място, изпълнено с лозя, маслинови и кипарисови гори. На територията му можете да откриете както приятни хотели, курорти и заведения, разположени по крайбрежието, така и малки планински селца, съхранили своя автентичен вид и носещи спокойствие и възможност за истински отдих и потапяне в местната култура. Лефкада без съмнение може и предлага забавления, подходящи за всеки вкус.

Град Лефкада – красотата на едноименния остров

Град Лефкада е столицата на  острова, намираща се в северните му части. Там можете да откриете разнообразни доказателства за интересната гръцка история, внимателно разположени в красиви музеи. Въпреки малките си размери, градът е интересно и атрактивно място.

Районът около центъра е наситен с красиви църкви със старинни живописни произведения на изкуството. Можете да посетите и Археологическия и Фонографския музеи и Общинската художествена галерия и да се потопите изцяло в традициите на този необикновен свят. Малките улички на Лефкада са изпъстрени със симпатични кафенета, ресторантчета и таверни с вкусна местна храна и музика на живо. В близост до града се намира дългата 4км плажна ивица, пълна с различни заведения, където да прекарате приятно време край морето.

Град Лефкада е един малък център на забавления и прекрасни възможности за практикуване на всякакъв вид туризъм.

Забележителностите на остров Лефкада

Островът е известен основно с двата си големи курорта –  Нидри, който се намира на източното крайбрежие и Василики - разположен в южните части и известен като най-големият център за унидсърф в Европа заради вятъра и огромните размерни на залива. Нидири е идеалната отправна точка за бързо и лесно достигане до малките островчета в близост до източните части на Лефкада – Итака, Меганиси и Кефалония.

За най-атрактивен курорт на остров Лефкада се смята Ай Никитас, представляващ изцяло пешеходна зона със симпатични дървени къщички, разположени край тесните улици. На главната улица можете да октриете много приятни места за хапване, където се предлагат пресни морски ястия и местни специалитети.

Ако сте фенове на плажуването, то непременно трябва да посетите и селището Атани, където се намират и три от най-известните плажове на Йонийско море – Ялос, Егремни  и Порто Катсики. Остров Лефкада е популярен и с културните си фестивали, някои от които продължават през целия летен сезон и даряват гостите си с неповторими спомени и поводи за веселие.

Изпълнен с много живописна красота, природно разнообразие и забавления, остров Лефкада предлага безкрайни възможности за весела  и незабравима ваканция. Независимо дали предпочитате активната почивка или искате тишина и спокойствие, Лефкада ще ви осигури прекрасни моменти, които ще помните дълго.

Популярни дестинaции в Лефкада, Гърция:

Нагоре