За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Егейски острови

Егейски острови, Гърция

Разположени недалеч от сушата, до Егейските острови се стига лесно и бързо, благодарение на фериботи, които пътуват до отстровите и между самите тях. Сред по-големите острови можем да отбележим: Айос Ефстратиос, Лемнос, Лесбос, Самотраки и Тасос.

Остров Лемнос – история край брега

Остров Лемнос е осми по-големина в Гърция и е съставен от 35 села и градове. Столицата му е град Мирина, където е съсредоточена голяма част от населението. Малкото рибарско пристанище в южните части на града, привлича с автентичност и прясна морска храна, а в северните му части са изпълнени със забавления за всички любители на нощния живот. Островът пази много повече история, отколкото предполагате. Лемнос  е дом на най-старият град в Европа – Полиохни, за който е известно, че е съществувал още 4000г. преди Христа.

Остров Лесбос – уникална смесица между история и съвремие

Освен със звучното си име, островът е известен и с най-доброто узо, произвеждано в Гърция. В Лесбос може да се насладите на разнообразна архитектура, богата история и култура, пропити с типичен гръцки начин на живот. Столицата на острова е град Митилини, познат с необикновената си красота, а сред най-големите атракции на Лесбос е вековната гора с вкаменени от вулканично изригване изригване преди стотици години. Островът предлага на своите посетители както образователни и любопитни забележителности, така и множество съвременни забавления.

Остров Самотраки – необузданата красота

Самотраки е уютно настанен между островите Лимнос, Имврос и Тасос. Уникалната му и запазена девствена природа впечатлява с красота и спокойствие. Величествената планина, която разко се издига над острова, сякаш пази земите му, а богатия растителен и животински свят придава уникален чар на мястото. Живописният остров се гордее с гъстите си гори, красиви водопади, планински реки  и вирове и красиви плажове, чийто води са пълни с разнообразни морски видове. Самотраки е едно красиво пътешествие в новто и непознатотом което би вдъхновило всеки.

Остров Тасос – почивка  на ръка разстояние

Тасос е остров, разположен в северната част на Егейско море, само на 7км от континента, което го прави идеален както за по-дълги почивки, така и за кратки и забавни уикенд пътешествия. Мястото е изпълнено с красиви и чисти плажове и традиционни гръцки история и култура, които завадяват всеки посетител. Популярността му е напълно оправдана.

Ако сте решили да прекарате своята отпуска на море, то Егейските острови са едно нестандартно, но все пак предпочитано решение, от което няма как да не останете доволни! Всеки един остров притежава своя уникална красота, а заедно образуват едно невероятно приключение, към което всеки истински любител на пътешествията няма как да остане равнодушен. Потопете се в безкрайните кристални води и чисти плажове и усетете островната магия с неустоим гръцки чар.

Нагоре