За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Евия

Евия, Гърция

Евия – остров на разнообразието

Евия добива своята заслужена популярност постепенно и уверено. Мястото предразполага към дълги разходки, пеша или с автомобил, тъй като изобилства с интересни места за посещение. Островът предлага безкрайни възможности за всякакъв тип туризъм, в зависимост от предпочитанията ви. Климатът е средиземноморски – с горещо лято и мека зима. Именно там можете да се отдадете на качествен отдих и пълноценна почивка, потопени в спокойствие и невероятна природа, но и да се потопите в безкрайни забавления в местните заведения и различни видове водни спортове. Евия е гостоприемна към всички.

Островът е с дължина от около 150 км и е свързан с континенталната част на Гърция чрез мост, достигащ до столицата му – Халкида, намираща се в централните му части. До острова има редовни фериботни линии.

В столицата можете да посетите археологическия музей, руините на древни храмове и да се насладите на добре прекарано време в многобройните симпатични кафенета и заведения с вкусна храна и топло гостоприемство от местните жители.

Друга важна точка от острова е Едипсос – един от най-известните и древни балнеолечебен центрове в Европа, прочут със своите лечебни извори. Едипсос разполага и с прекрасни плажове, луксозни хотели и апартаменти под наем, ресторанти, таверни, кафенета, барове, където можете да попиете от местната култура и традиции.

Забележителностите на остров Евия – незабравимо пътешествие в миналото

Островът крие изумителна природа, богата история и безценни култура и традиции, които впечатляват посетителите. Евия е мястото, където Аристотел е поел последният си дъх. На територията на острова може да се разгледа и древното светилище на бог Дионисий и съоръжение от каменни блокове, наречено Домът на дракона. Не пропускайте да се отбиете и до град Еретрия – един от най-богатите археологически райони в Гърция. В града може да се докоснете до величествени места като Амфитеатъра и храмовете на Дафнифорос Аполон, Диониси и Изида.  Други любопитни дестинации в Еретрия са археологическия музей, където се пазят множество безценни находки и „мозаечната къща“ с подове от изящни цветни мозайки от 4 век. Пр.н.е.

Природата на остров Евия – изобилие от богатства

Евия притежава и много природни дадености. Северните части на острова са изпъстрени със свежи и зелени гори и лечебни минерални извори., а на юг са разположени златистите плажове с гледка към планинския масив Дирфис.

Край Евия се намира най-тесният пролив в света – Еврип. В близост до него, от моста Негропонте може да се насладите на едно истинско вълшебство – в пролива морската вода променя своя цвят на всеки 6 часа, благодарение на бързата смяна на течението. Като говорим за природа, няма как да пропуснем и уникалните плажове Астерия, Лиани Амос и Агиос Минас, които омайват със златист пясък и кристално чиста морска вода. Ако търсите емоции, посетете плажа Алиекс, който изобилства от заведения и нощни клубове.

Евия изкушава своите гости с невероятно разнообразие. Очарователното съчетание от невероятна природа, чудесен климат, величествена история, богата култура и забележителности, превръщат острова в едно истински приятно място, подходящо за пълноценна почивка. Независимо дали предпочитате да лежите на някой от красивите му плажове или да се разхождате из гъстите гори, изучавайки природата му, Евия предлага неповторимо изживяване за всеки, който иска да опознае територията й и да се отдаде на почивка и съвременни забавления.

Нагоре