За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Тасос

Тасос, Гърция

Остров Тасос – идеалното място за спокойствие и пълноценна почивка

На острова все още можете да откриете спокойствието, което търсите за своята почивка. Тасос остава встрани от комерсиалната визия на повечето гръцки острови, запазвайки своята уникална природа и неповторим чар и атмосфера. Можете да се отдадете на релакс на някое от почти необитаемите малки заливчета, а ако сте фенове на активниата почивка – да прекарате дните си в забавления, разходки и практикуване на водни спортове.

Лименас – градът, изпълнен с история

Лименас е главният град на остров Тасос, намиращ се на източното му крайбрежие. Мястото е изпълнено с богата история и много прекрасни пейзажи. Едно от най-важните археологически открития е Древната Агора. Останките от този древнен град са близо до пристанището и музея. Лименас е бил  важен културен и търговски център в миналите години. Близо до Стария град се намира Светилището на Артемида и Дионисии, а нагоре по хълма са разположени Стария Театър, Акропола и Светилището на Атина.

Природните красоти на Тасос

Ако мечтаете за незабравима почивка на море, то Тасос е идеалното място за вас. Кристалните води на Егейско море, с които е обграден острова, ще ви накарат да мечтаете за вечна ваканция. Чистите плажове и приятния климат са идеални за събиране на слънчев тен, а скалистото дъно на морето е пълно с разнообразни и красиви морски обитатели, което го прави истински рай за гмуркачите.

Забележителностите на Тасос

Островът притежава богата и хилядолетна история. Свидетелство за това са многобройните останки от праисторически селища, старите храмове и църкви и археологически находки, които са пръснати из целия му територия. Пример са впечатляващите исторически паметници като останките от Стария град, Храма на Аполон и Светилището на Дионисии.

Вкусът на Гърция

Ако имате път към Тасос, не пропускайте да опитате  от местните специалитети. Гръцката кухня винаги изкушава със своята семплост и наситен вкус, а симпатичните ресторантчета ще  допълнят цветните ви представи за локалните традиции, история и обичаи. Тасос е горд притежател на повече от милион маслинови дървета и е прочут с производството на невероятно ароматен зехтин, както и със сладкия пчелния мед.

Тасос – мечтаната почивка на минути разстояние

Близостта на Тасос до България, както и краткото разстояние от острова до континента го правят перфектното място за прекарване на майските и септемврийски празници, когато времето  е сравнително ограничено, а желанието за нови и красиви емоции след дългите работни дни е голямо. Тасос ще ви предложи всичко необходимо за една пълноценна и незабравима ваканция, независимо дали става дума за дълга екскурзия или симпатично уикенд  - бягство от ежедневието и реалността. До острова се стига бързо и лесно по вода, а фериботите до красивата дестинация са изключително безопасни, удобни и редовни – на всеки 30 минути.

Остров Тасос безспорно е една от гордостите на Гърция. Опазената естествена красота и екзотичната атмосфера придават на мястото уникален екзотичен вид, който предизвика възхищението на всеки истински любител на пътешествията. Слънчевите плажове, в съчетание с богатата история, култура и гостоприемността на местните жители, превръщат Тасос във все по-желана дестинация за кратки и дълги пътувания.

Нагоре