За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Додеканези, Гърция

 

Островите на Додеканези – райски късчета от Гърция

Островите от групата на Додеканезите са 12 на брой. Най-известните сред тях са: Родос, Кос, Патмос, Сими, Липси и Кастелоризо, като останалите от групата също не са за пренебрегване.

Родос се счита за най-големия и значим остров от тази група. Островът предлага по нещо за всеки вкус, поради което е спечелил своята безспорна популярност сред туристите от цял свят. Родос е изпълнен с обширни плажове с кристално чисти води, подходящи за гмуркане и практикуване на водни спортове. Старият град ще ви потопи атмосферата на отминалите славни дни на Византийската империя със своята автентична архитектура. Град Линдос е истинска приказка за любителите на фотографията. Там можете да се насладите на белите квадратни къщички, наредени по залива, обградени от чисти води с незабравим тюркоазен цвят. Най-ярката забележителност на Родос е Родоският колос – едно от Седемте чудеса на света. Най-популярният и бърз начин за обиколка на Родос е с корабче или лодка от кея на пристанището Мандраки с организирани еднодневни екскурзии до източните плажове и градове.

Патмос е най-северният от Додеканезките острови, наричан още " Йерусалим на Егейско море". Смята се, че именно това е мястото, където св. Йоан Благослов е написал своето Откровение. Островът е повече поклонническа дестинация, където можете да се запознаете с религията, културата и историята и да откриете своята вяра. Патмос е идеалното място за разходка до миналото и бягство от шума на тълпите.

Остров Сими е малко островче, криещо огромна красота. Още в първите си моменти там, можете да се насладите на невероятната архитектура на мястото, представена от разноцветните къщички с прилежен и очарователен вид, към който няма как да останете равнодушни. Сими е обявен за населено място резерват и една от любимите туристически дестинации, изпълнена с много очарование и забележителности.

Остров Кастелоризо се намира на изток от Родос и представлява югоизточната граница на Гърция и Турция. Това е най-малкият остров от Додеканезите, който обаче удивлява своите гости с живописни гледки, съставени от шарени сгради, красиви църкви с цветни куполи, обградени от сините води и прекрасна гледка към пристанището. Островът е пълен с интересни забележителности, сред които и уникалният  и знаков за мястото Червен замък, на който е кръстен и самият остров. Кастелоризо от латински означава „червен замък“.

Додеканезите са истинска приказка, която впечатлява с многобройните си прекрасни острови, които предоставят перфектните условия за една истински пълноценни и забавни екскурзии в гръцки стил. Всеки един от островите носи в себе си неповторими чар и обаяние, които могат да се усетят с първите минути, прекарани там. Додеканезите са пъстра смесица невероятни плажове, зашеметяваща природа, култура, религия, история, традиции и съвременни забавления, подходящи за всеки вкус.

Кога е най-удачното време за посещение на Додеканезите?

Най-подходящото време за посещение на Додеканезите са месеците от април до началото на октомври, като юли и август са по-натоварени и оживени, а през останалото време островите са по-спокойни и не толкова населени.

Нагоре