За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Родос, Гърция

Плажовете на остров Родос

Родос е популярен с едни от най-красивите и чисти плажни ивици в Гърция. За феновете на спокойното плажуване, най-подходящи за плажовете край град Родос и курортите Линдос, Калитеа и Фалираки. Ако предпочитате активната почивка и желаете да се отдадете на различни екстремни водни спортове, посетете някои от плажовете в източното крайбрежие.

Град Родос  - два свята на едно място

Град Родос  е център на острова и е разделен на две основни части – Старият и Новият град, разделени помежду си с високи стени и дълбок ров. Старият град представлява една картина, напомняща за миналите славни времена, където своя отпечатък върху архитектурата и историята са оставили средновековната, османската и италианската епохи. Цялата тази комбинация придава неповторима атмосфера на старата част на Родос, която ни пренася в едно съвсем различно време. Новият Град се намира на север и е изпълнен с множество съвременни развлечения. Крайбрежната алея е пълна с различни ресторанти, таверни и заведения, както и различни луксозни магазини за дрехи и аксесоари. В новата част се намира и най-известният плаж в града.

Забележителностите на град Родос

Островът е известен главно заради своя Родоския колос –  величествената бронзова статуя на Бога на слънцето - Хелиос, разположена при пристанището на град Родос  е едно от Седемте чудеса на Света.

Археологическият музей на град Родос е сред най-интересните места за посещение не само в Родос, но и в Додеканезите. Музеят пази съкровища и безценни реликви и доказателства за миналите епохи като мраморната статуя на Афродита и възстановено гробище от 1700г. Пр. Хр. Родоската крепост, позната и като Дворецът на Великия Магистър, е сред сградите с най-важно историческо значение на острова. Запазеният му вид, впечатляваща архитектура и експозициите с ценни предмети на изкуството привличат всички любители на културата.

Улицата на рицарите, намираща се в Стария град, впечатлява с премерен средновековен вид, който създава неповторима атмосфера и ни връща към времената на рицарите Хоспиталиери, които са били владетели на Родос. Новата част на острова предлага повече културни, отколкото исторически забележителности – сред най-известните места са музеят на съвременното гръцко изкуство, Аквариумът на Родос и Акрополът, който е със свободен достъп и може да се посети в удобно за вас време.

Освен история и култура, остров Родос може да ви предложи изобилие от чисти и красиви плажове с фин пясък и кристални води, които предоставят възможности за гмуркане и практикуване на различни водни спортове.

Линдос – град на автентичната гръцка красота

В южните части на Родос е разположен очарователният град Линдос, който спира дъха с невероятната си архитектура от симпатични бели къщички, разположени по залива, наситен от тюркоазения цвят на водите. Линдос е вторият по важност град на остров Родос, който впечатлява с типична архитектура, а гледката от местния Акропол разкрива невероятен пейзаж, описващ цялата магия и очарование на гръцките ваканционни острови. Линдос разполага с два великолепни плажа. Така нареченият Големият плаж е идеално място за семейства с деца, тъй като е пясъчен, а водата е чиста и плитка. По-малкият плаж, наречен Палас, може да ви предложи различни водни забавления. От западната страна на Акропола в Линдос се намира и защитения залив Свети Павел, който изумява със своите наситени тюркоазени води.

Остров Родос е уникално място, съумяло да запази автентичността и културата си, което обаче успява да предложи много съвременни развлечения и да превърне ваканцията ви в пълноценна и разнообразна почивка. От запазените паметници на историята, през уникалната природа и невероятните плажни ивици, през множеството заведения, луксозни комплекси и клубове, Родос има всичко необходимо за една перфектна екскурзия.

Нагоре