Региони в Словения:

Словенски Алпи

0 оферти
За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Словения

Словения

Столица Любляна
Район Европа
Телефонен код +386
Валута Еврп (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Словенски език, Италиански език, Унгарски език
Население 2
Електричество
В Словения стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

Словения предлага на своите посетители различни възможности за почивка, благодарение на доброто си географско разположение, включващо в своите граници части от Юлските Алпи и Адриатическо море, които изобилстват от прекрасни места за морски и планински туризъм.

Ако решите да посетите Адриатическия бряг, можете да се насладите на безкрайни морски спортове и забавления. Крайбрежието на Словения не е с големи размери, но впечатлява с очарование и разнообразни развлечения. Задължителни дестинации са градчетата Копер и Пиран, бивши колонии на Венеция. Там ще откриете един нов свят с италиански стил. Друга интересна спирка е град Изола, който е популярен със своите традиции в риболова. Порторож – Пристанището на розите е истински туристически рай. Градът разполага с луксозни хотели, модерни заведения, яхт клуб и казино.

Планински и зимни приключения в Словения

Слънчевите Алпи ще ви очароват с разнообразните си възможности за практикуване на всякакъв вид спорт.

Сред задължителните места за посещение е връх Триглав, извисяващ се на височина от 2863 м и символ на Словения. По-голямата част от планината е заета от Националния природен парк Триглав, а в началото му се намира и популярния курорт Блед, където можете да се отдадете на спорт, почивка и забавления сред зеленината. Езерата и реките в региона предоставят отлични условия за ски, разходка, спортно катерене, кану-каяк, рафтинг и много други активни занимания.

Кранска гора – едно изумително късче от природата

Едно от най-предпочитаните места в Алпите е Кранската гора, която привлича туристите с очарованието си по всяко време на годината. Летните месеци са изключително подходящи за всички любители на природата, които могат да се потопят в зеленината и очарованието на събудената за живот местност. През зимата Кранска гора е дом на всички запалени фенове на спорта и адреналина. Всъщност Кранската Гора представлява и луксозен ски курор в Северозападна Словения, в близост до Италия и Австрия. Курортът предлага ски писти, както за опитни скиори, така и за начинаещи  и любители. Пистите са с обща дължина от 60км и 5км писта за шейни. Курортът е домакин на световната купа за мъже за слалом и гигантски слалом.

Освен с невероятните си природни дадености, Словения е изпълнена с красиви и оживени места, където можете да опознаете историята, културата и традициите на страната. Забележителности в Словения са градовете сами по себе си. Те впечатляват с удивителна архитектура и безкрайни възможности за културни и съвременни забавления, вкусна храна и приятни хора.

Любляна – очарователната словенска столица

Столицата на Словения е една удивителна смесица между история и съвремие. Любляна е разположена от двете страни на река Любляница, която разделя града на две части – нова част и исторически център. Бреговете са свързани от общо четири моста, които са истинско произведение на изкуството. В историческата част на града можете да се насладите на уникална архитектура, разхождайки се край реновираните  храмове и къщи в бароков стил. Сред най-големите забележителности са: площада на Републиката, римските руини, Националния музей, Галерията Тиволи и други. Новата част на столицата предлага разходка из съвременните навици и виждания на местните жители, където можете да се насладите на динамика, активен нощен живот и много развлечения.

Марибор – незабравим град с красиви минало и настояще

Марибор е вторият по големина град в Словения и столица на провинцията Щирия.От едната страна, градът е изпъстрен с лозарски хълмове, а от другата се намира река Драва, която омайва със своята красота и спокойствие. Старата част на града предлага на гостите си едно приятно пътуване до миналото с прекрасните си забележителности като: средновековните кули и площади, еврейската синагога, кметството, замъка в Марибор, театъра и галерията и градския парк, известен с неповторимата си красота. Безбройните малки улички са изпълнени със симпатични кафенета и заведения, където можете да си починете и да се потопите в атмосферата на днешния ден.

Словения е идеалното място за почивка. Страната предлага както зимни, така и летни варианти за вашата незабравима ваканция. Красивите планини изобилстват от прекрасни природни места за отдих и спортове, а бреговете са изпълнени с очарователни райски кътчета, подходящи за морска почивка. Градовете, от друга страна, ще ви запознаят с културата, историята и съвременните навици на местните, а съчетанието от всичко това, ще ви накара да се влюбите в тази малка, но прекрасна страна.

Столица Любляна
Район Европа
Телефонен код +386
Валута Еврп (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Словенски език, Италиански език, Унгарски език
Население 2
Електричество
В Словения стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Словения:

Нагоре