За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Италия

Италия

Столица Рим
Район Европа
Телефонен код +39
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Италиански език
Население 60 483 973
Електричество
В Италия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип FКонтакт тип Lтип L
Не се налага използването на адаптер

Неповторимата атмосфера, създадена от комбинацията между красво средиземноморие с изумителни гледки, европейска култура, изкуство, изкушаваща сетивата кухня и стил на живот, привлича милиони любители на пътешествията всяка година и тъй като Италия е сред най-търсените места за почивка, самолетните компании предлагат редовни полети до страната, като цените варират в зависимост от сезона и търсенето. Само 2-3 часов полет ви дели от едно от най-стойностните преживявания, които може да си подарите.Така, че екскурзията до италия със самолет е най-удачният вариант.

Красотите на Италия са безкрайни! Ева ли има човек, който да е посетил тази възхитителна страна и да не пожелае да се върне поне още веднъж. Ето защо екскурзиите в Италия са доста популярни сред туристите и щом става дума за „ботуша“ – едно посещение никога не стига.

Италия се състои от 20 региона, като 15 от тях имат излаз на море. Основните и вечно любими дестинации си остават Рим, Флоренция и Венеция.

Рим

Рим е любов, която минава през очите право в сърцето. И остава там. Градът, който е бил столица на Римската империя и най-важния културен и икономически център, днес е една от най-предпочитаните дестинации за хората от всички крайща на света. Изумителната архитектура и безкрайно красивите забележителности като катедрали, градини, площади, фонтани ни пренасят в една различна реалност, където на почит са елегантността, стила и културата. Едни от най-значимите места в града са Колизеумът и Ватикана – най-малкия град - държава в света.

Флоренция 

Градът е административен център на Тоскана и се смята за една от най-привлекателните части от Италия. Спиращите дъха пейзажи, съчетани със спокойствието и лекотата на ежедневието, ще ви дарят с истински моменти на почивка, далеч от шума на големия град. Флоренция е идеалното място за релакс.

Венеция 

Неповторим град без еквивалент по света. „Града на любовта“, както е известен той, е мечта за всички, желаещи да усетят романтиката и емоциите, бликащи от всяка тясна уличка, от всеки канал, пълен с изящни гондоли, от сградите, изпипани в красотата си до всеки дребен детайл. Най-популярният канал във Венеция е Канале Гранде. Потъващият град носи в себе си чара на уникалността и нежността, съчетани по типичен италиански стилен начин.

Пиза се намира в централната част на Италия, където реките Серкио и Арно се вливат в Лигурско море и образуват лагуна. Градът е известен, разбира се, с Наклонената Кула, намираща се на „площада на чудесата“ -  Piazza del Duomo. Друга известна забележителност е катедралата Duomo. Извън типичните туристически дестинации, в Пиза можете да се насладите на уюта и топлината, които града излъчва със своите тесни улички, симпатични магазинчета и кафенета, паркове, фонтани, открити пазарчета и площади.

Тоскана 

Тоскана, както вече споменахме, се води административен регион в Италия, но въпреки това скучно определение, си остава едно от най-посещаваните места в страната. Несравнимите пейзажи, безкрайни хълмове и полета, потънали в зеленина и слънце привличат душата на всеки истински пътешественик. В Тоскана можете да откриете многобройни семейни винарни, предлагащи дегустации на вино и стая за нощуване – какъв по-добър начин да опознаеш италианската култура!

Сицилия

Сицилия е най-големият и населен остров на средиземноморието. Туристите го предпочитат заради приятния топъл климат и живописната природа, романтични плажове, симатични селца и интересни градове. Плажният сезон в Сицилия продължава от началото на април до края на ноември, което го прави истински рай за търсещите безкрайни летни емоции. Сред основните забележителности са многобройните църкви и катедрали, които разпръснати из целия красив остров.

На море в Бари

Окъпан в солена вода и слънчеви лъчи,  Бари е разположен на адриатическия бряг и е столица на едноименната провинция и на автономния регион Апулия. Бари е разделен на четири основни части: стар град, модерен град и две пристанища. Старият град, наричан Бари Векия разкрива хиляди тесни улички и красиви кътчета. Новият град предлага на туристите възможности за пазаруване из търговските улици и разходка из забележителности като сградата на операта – Театър Петруцели.

Истината е, че където и да пожелаете да отидете в Италия, няма как да сбъркате. Цялата страната е пропита с мирис на вкусна храна, ароматно кафе, вино и скъп парфюм. Чистият въздух, красотата на всяка сграда, приветливите хора, културата и музиката носят идеята за радостта от живота и стила, с който трябва да гледаме на всеки малък детайл в собственото си ежедневие. Животът е празник и Италия ни го демонстрира всеки път!

Столица Рим
Район Европа
Телефонен код +39
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Италиански език
Население 60 483 973
Електричество
В Италия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип Fтип L
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg
Нагоре