Региони в Австрия:

Австрийски Алпи

0 оферти

Най-добрите оферти за Екскурзии в Австрия

Ранни записвания 2019 за Фестивал на лалето в Холандия: 9 нощувки и закуски, транспорт
От Deals.bg
Към офертата
Или
Виж подробности
Будапеща - Прага - Амстердам - Ротердам - Люксембург - Брюксел - Страсбург - Мюнхен - Залцбург

Ранни записвания 2019 за Фестивал на лалето в Холандия: 9 нощувки и закуски, транспорт Ранни записвания 2019 за Фестивал на лалето в Холандия: 9 нощувки и закуски, транспорт

Транспорт:
Настаняване:
Автобус
Нощувка и закуска
Валидна през: Април
Брой нощувки: 9

От 799.00 лв.

 05 - 07.10: Уикенд във Виена! Самолетен билет, 2 нощувки със закуски в arthotel ANA KATHARINE*** + туристическа програма от Аеротур
От Grupovo.bg
Към офертата
Или
Виж подробности
Виена, Австрия

05 - 07.10: Уикенд във Виена! Самолетен билет, 2 нощувки със закуски в arthotel ANA KATHARINE*** + туристическа програма… 05 - 07.10: Уикенд във Виена! Самолетен билет, 2 нощувки със закуски в arthotel ANA KATHARINE*** + туристическа програма от Аеротур

Транспорт:
Настаняване:
Самолет
Нощувка и закуска
Валидна през: Октомври
Брой нощувки: 2

От 499.00 лв.

 9-дневна екскурзия из Европа: Любляна, Милано, Женева, Париж, Страстбург, Нови Сад! Транспорт + 8 нощувки със закуски и богата туристическа програма от Еко Тур Къмпани
От Grupovo.bg
Към офертата
Или
Виж подробности
Любляна - Милано - Женева - Париж - Инсбрук - Нови Сад

9-дневна екскурзия из Европа: Любляна, Милано, Женева, Париж, Страстбург, Нови Сад! Транспорт + 8 нощувки със закуски и… 9-дневна екскурзия из Европа: Любляна, Милано, Женева, Париж, Страстбург, Нови Сад! Транспорт + 8 нощувки със закуски и богата туристическа програма от Еко Тур Къмпани

Транспорт:
Настаняване:
Самолет
Нощувка и закуска
Валидна през: Септември и Октомври
Брой нощувки: 8

От 650.00 лв.

Екскурзия до Париж, Любляна, Женева, Милано и Инсбрук: 8 нощуви и закуски, транспорт
От Deals.bg
Към офертата
Или
Виж подробности
Любляна - Милано - Женева - Париж - Инсбрук

Екскурзия до Париж, Любляна, Женева, Милано и Инсбрук: 8 нощуви и закуски, транспорт Екскурзия до Париж, Любляна, Женева, Милано и Инсбрук: 8 нощуви и закуски, транспорт

Транспорт:
Настаняване:
Автобус
Нощувка и закуска
Валидна през: Септември
Брой нощувки: 8

От 650.00 лв.

Австрия

Столица Виена
Район Европа
Телефонен код +43
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Немски език, Унгарски език, Словенски език
Население 8 823 054
Електричество
В Австрия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

Виена – символ на красота и културно изящество

Виена е столицата и най-големият град в Австрия, разположена на двата бряга на река Дунав. Градът може да предложи безброй възможности за изкуство и култура, където можете да се потопите изцяло в прочутите му история и традиции. Интересното е, че Виена определно оправдава всичките ни романтични представи, свързани с валсове, музеи, малки кафенета и сладкарнички, но в същото време разкрива и една по-модрена своя страна, изпълнена с многообразни заведения и активен начин на живот.

Забележителностите на Австрия

Австрия предлага впечатляващо разнообразие от красиви места за разходка и туризъм, където всеки може да се потопи в културата и наследството на тази униклана страна. Сред популярните туристически обекти можем да причислим музеят на изящните изкуства и емблематичното Виенското колело.

Кристалният музей на Сваровски

Безспорно едно от най-забележителните места, подходящо за посещение в Австрия е уникалният Музей на кристалите Сварвоски в Инсбрук, който буквално ще ви остави без думи. Построен през 1995 година, музеят включва 14 зали, изпълнени с блестящи кристали, които завладяват сетивата ви.  Музеят се смята за най-предпочитаното място за туристите след дворецът Шьонрун.

Дворецър Шьонрун е една от най-популярните и посещавани забележителности в Австрия. Неговото предназначение е било използването му за лятна резиденция на кралското семейство на Хабсбургите. Величественото му присъствие омайва посетителите с изящна архитектура в стил имперски барок и красиви градини. На територията му е разположен и един от най-старите зоопаркове в света, което го прави идеална дестинация за семействата с деца.

Зоологическата градина е най-старият зоопарк в света, открит през 1752г. По времето на Първата Световна война зоопарка вече е дом на над  300 животни от над 700 вида. В наши дни Виенският зоопарк е място на най-редките и най-интересни животни на Земята, включително и редките Големи панди. Сред атракциите на градината са аквариумът, терариумът и полярният кът, които позволяват наблюдаването на животните отблизо, както и тематичните къщички, обособени за животни от специфични места по света.

На ски в Австрия

Разбира се, Австрия е не само красиви градове, замъци и култура. В Австрийските алпи се намират едни от най-добрите ски курорти в Европа, а може би и на света. Инсбрук, Кицбюел, Йоцтал, Шладминг са малка част от местата които запаленият скиор ще иска да посети, условията за каране са великолепни, а цените изобщо не са по-високи от тези на тези в българските ски курорти. Дългите и широки писти, голямата мрежа от лифтове и добрата организация ще променят представата ви за ски ваканция дотолкова, че няма да искате да си помислите повече за друга ски дестинация.

Кога е най-подходящото време за посещение в Австрия?

Австрия има какво да предложи на своите гости във всеки един период от годината и в това се състои голяма част от чара й.

Ако искате да направите туристическа обиколка на страната, можете да се отправите към Австрия в месеците от април до октомври, когато времето е благоприятно. Активният сезон е през лятото от юни до август, когато е разгара на музикалните фестивали.

Австрия е приказно място, приютило в границите си много култура, история и изкуство. Красивата природа, в съчетание с оживената градска среда, предоставят пълната палитра от изживявания за всеки истински любител на пътешествията.

Столица Виена
Район Европа
Телефонен код +43
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Немски език, Унгарски език, Словенски език
Население 8 823 054
Електричество
В Австрия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Австрия:

Нагоре