За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Албания

Албания

Столица Тирана
Район Европа
Телефонен код +355
Валута Албански лек (ALL)
Валутен курс 1 BGN = 53.26 ALL
Официален език Албански език
Население 2
Електричество
В Албания стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Cтип CКонтакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

В Албания на море

И като става дума за дълго лято, няма как да не отбележим приятните възможности за морска ваканция, които предоставя страната. Албания притежава прекрасни плажове с чисти плажове и кристални води в по-закътаните й региони. Ако търсите романтични и красиви преживявания, отправете се към южните части на страната, които изобилстват от красиви малки заливчета с бистра вода и невероятни пейзажи.

Едно от най-впечатляващите места по крайбрежието на Албания е Охридското езеро, което носи доза непринуденост и спокойствие на посетителите си. От брега се разкрива чудесна гледка към Македония.

Зимни удоволствия в Албания

Албания предлага и прекрасни преживявания за любителите на планината и зимните спортове. В северните райони край Черна Гора, можете да се насладите на прекрасна природна картина, съставена от гъсти зелени гори, свеж планински въздух и симпатични малки селца, които ще ви пренесат в цял нов свят. Ако сте фенове на ските, то можете да се разходите в южните части на страната, където ще откриете широки ски писти, покрити с мек и искрящ сняг.

Нека обърнем поглед и към по-населените места от страната, които също имат много за представяне.

Дуръс – древното бижу на Албания

Дуръс е най-старият град в страната, разположен на Адриатическо море, в близост до Тирана. Това е вторият по-големина град в Албания и днес е популярен сред туристите, които се наслаждават на прекрасните му дадености през цялата година. Слънчевите и широки плажни ивици са идеалното място за почивка на море. Освен с красивото си крайбрежие, курортът може да се похвали и с богато разнообразие от интересни забележителности, които го правят едно от най-посещаваните места в страната. В местността можете да видите много музеи, галерии и любопитни останки от миналите дни. Сред най-популярните забележителности в Дуръс са: най-големият амфитеатър на Балканския полуостров, Венецианската кула, както и вилата на крал Зог, която ще ви впечатли с лукс и изобилие.

Саранда – перфектният слънчев морски рай

Саранда е една от най-известните туристически дестинации в Албания, разположена на морски залив на Йонийско море, в близост до гръцкия остров Корфу. Саранда е перфектното място за морска почивка. Приятният средиземноморски климат ще ви омае и ще ви потопи в прекрасни летни емоции. Освен място за отдих и почивка, край Саранда ще откриете и много интересни исторически места като останките на древните градове Ончесмос и Бутринт – част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Тирана – една интересна столица

Тирана е столицата на Албания и най-големият град в страната, разположен на река Ишими. Градът е цветен и динамичен, а най-посещаваните културни забележителности са: операта, централния площад, главната джамия, часовниковата кула и много други. В близост до столицата е построен специален лифт, който издига гостите на височина от 1000 метра, за да им разкрие красивата гледка към столицата. Тирана предлага разнообразни  и интересни места за посещение, както и богат нощен живот. Тя е идеалното място, ако искате да се потопите в типичната атмосфера и да опознаете навиците на местните хора.

Противно на повечето очаквания, Албания може и предлага на своите посетители разнообразни места за почивка. Независимо дали желаете да се отдадете на плаж и спокойствие, на ски туризъм и разходки в планината или просто искате да се разходите из историята, културата и да опознаете съвременните навици на хората, Албания ще ви подари незабравими преживявания, които ще оставят във вас чудесни спомени.

Кога е най-подходящото време за посещение на Албания?

Албания е в западния край на Балканския полуостров и има приятен субтропичен средиземноморски климат, с дълго и горещо лято и мека зима. За летни се определят месеците от май до октомври, а есента продължава само през месец ноември. Ако планирате почивка в Албания, разполагате с достатъчно слънчеви и приятни месеци, за да я осъществите.

Столица Тирана
Район Европа
Телефонен код +355
Валута Албански лек (ALL)
Валутен курс 1 BGN = 53.26 ALL
Официален език Албански език
Население 2
Електричество
В Албания стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип Cтип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Албания:

Нагоре