За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Македония

Македония

Столица Скопие
Район Европа
Телефонен код +389
Валута Македонски денар (MKD)
Валутен курс 1 BGN = 31.49 MKD
Официален език Македонски език
Население 2
Електричество
В Македония стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

Македония се намира в сърцето на Балканите и притежава невероятни кътчета, които си струва времето и вниманието. Сред задължителните места за посещение в Македония е изумителният град Охрид.

Екскурзия до Охрид – Охридско езеро

Охрид е познат още и като „Перлата на Македония“, което съвсем не е случайно. Градът е сред най-атрактивните и посещавани места заради своята неповторима атмосфера и неподправен чар. Красотата на Охридското езеро, в съчетание с прекрасните гледки, интересната архитектура и гостоприемството на местните жители, ще ви пленят моментално. Сред забележителностите в местността са манастира „Св. Наум“, намиращ се в югоизточната част на езерото, потънал сред свежа зеленина.

Ако сте фенове на романтичните преживявания, можете да си подарите разходка с корабче по водите на Охридското езеро и да се полюбувате на уникалната природна хубост, която се разкрива пред вас. Охридското езеро и град Охрид са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство.

За по съвременните нужди на туристите, Охрид предлага много и разнообразни ресторантчета, кафенета и заведения, където можете да си починете и да попиете от местните традиции.

Скопие – столицата – дом на история и съвремие

Скопие е столицата и най-големият град на Република Македония, разположен на река Вардар и с население от 500 хиляди души. Съвременният облик на мястото всъщност крие история на хиляди години. За това свидетелстват хиляди малки и големи забележителности като прочутия каменен мост с 11 свода, създаден през  15-ти век и минаващ през река Вардар. Мостът красиво проправя път към Стария град, където можете да се потопите в автентичната атмосфера на отминалите дни. В тази част на Скопие се намира Хамам Даут паша - голям комплекс, който в момента помещава специалната колекция на Националната художествена галерия.

Можете да се разходите и до Стария пазар, един от най-големите в Европа, както и да посетите малката църква „Свети Спас“.

Скопие е динамичен и гостоприемен град, който предлага на своите посетители пъстра смесица от  интересни исторически и културни места и оживен нощен живот. Скопие е познат и като града с най-много паметници, които пленяват с разнообразие, свобода и креативност. Сред най-популярните са: паметникът на Александър Македонски, Гоце Делчев, Климент Охридски, паметниците на македонския просяк, ваксаджийчето, оркестър и Порта Македония, напомняща на Триумфалната Арка в Париж.

След като се разходите по площад „Македония“ и се насладите на многобройните архитектурни красоти, можете да се отдадете на вкусно хапване и съвременни удоволствия в някое от разнообразните заведения, предлагащи местни специалитети и европейска кухня. Не пропускайте да опитате някое от македонските вина, тъй като страната се слави с тях.

Ако търсите спокойствие и искате да избягате от шума на големия град, само на 18км. от Скопие в дефилето на река Треска се намира запленяващият с красотата си каньон Матка, където можете да се насладите на природата като се разходите с лодка по реката или да разгледате почти целият каньон, разхождайки се по 8км дългата трекинг пътека, виеща се по самият бряг на реката.

Струмица – царство на зеленина и спокойствие

Струмица е друга малко позната, но много интересна част от страната.Градът е кръстен на р. Струмица, която преминава през него. Той се намира само на 20км от град Петрич, но разкрива цял един нов свят на красота и природа.

Струмица е заобиколена от планините Беласица, Огражден и Еленица, което предразполага към невероятни зелени пейзажи. Тих и спокоен, пълен с топли и гостоприемни жители – градът предразполага към пълно отпускане и приятно прекарване. В местността могат да се видят и различни любопитни обекти като водопадите край Смоларе, крепостта „Цареви кули“ и усамотените манастири във Велюса и Водоча.

Македония е в състояние на задоволи всички ваши желания. Страната предлага голямо разнообразие от красиви природни места, култура, изкуство, исторически забележителности, динамика, богат нощен живот и съвременни развлечения.

Столица Скопие
Район Европа
Телефонен код +389
Валута Македонски денар (MKD)
Валутен курс 1 BGN = 31.49 MKD
Официален език Македонски език
Население 2
Електричество
В Македония стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Македония:

Нагоре