За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Черна Гора

Черна Гора

Столица Подгорица
Район Европа
Телефонен код +382
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Черногорски език
Население 642 550
Електричество
В Черна Гора стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

 

Будва – курортът на мечтите

Ако се чудите дали да отидете на море в Черна Гора, не се колебайте! Страната предлага чудесни възможности за приятно прекарване край морския бряг. Типичен пример за това е очарователният курорт Будва.

Будва е град, разположен на крайбрежието на Адриатическо море и днес е един от най-известните курорти на Черна Гора. Районът разполага с над 30 плажа, като голям процент от тях са скалисти. Местността привлича с красиви гледки, архитектура, история и богат нощен живот.

Сред забележителностите на Будва се нареждат Старият град с неговите симпатични тесни улички и спокойствие, църквите „Свети Сава“ и „Свети Йоан“ и скритият между скалите известен плаж Могрен. Курортът е съвсем близо до България, но остава впечатление за почивка в далечна и екзотична дестинация и идеално място за създаване на скъпи летни спомени.

Будванската ривиера омайва своите посетители и с вкусната си храна. Сред традиционните продукти можете да откриете качествен зехтин, местни сирена, пресни морски дарове, вино и ракия от местността. Хубавото е, че Будва предоставя вкус, близък до българските предпочитания, но все пак различен и интересен.

Будва предлага голямо разнообразие от ресторанти, барове и дискотеки, подходящи за всеки вкус. В курорта се провеждат и ежегодни летни музикални и театрални фестивали.

Котор – гордостта на Черна Гора

Котор – е прелестен град, съществуващ под защитата на ЮНЕСКО заради ключовата си роля в историята на изкуството и културата, както и заради естественото си пристанище. Градът носи в атмосферата си части от историята. Крепостните стени, които ограждат Стария град, трите порти, през които може да се влезе в града и часовниковата кула от т XVII век ни пренасят в едно различно и отминало време. Градът е планиран като лабиринт, ето защо е необходимо да се внимава при  разходките из симпатичните му малки улички. Забележителностите, на които можете да се насладите са площадите, катедралата „Свети Трифон“, Морския музей, разположен в двореца Гъргур, крепостта „Свети Иван“, заедно с 1500-те стъпала водещи до нея, както и националния парк Ловчен.

Кога е най-добре да посетим Черна Гора?

Най-удачното време за посещение на Черна Гора е през летния сезон, който започва от месец май и продължава до октомври. Тогава времето е топло и приятно и спокойно можете да се отдадете на разходки, отдих и забавления.

Черна Гора може да ви се струва нетрадиционна дестинация за пътуване, но в момента, в който зърнете красивата и природа, униклана култура и се запознаете с историята, ще откриете, че сте точно там, където трябва да бъдете. Черна Гора предлага на своите гости прекрасни изживявания и възможност за всякакъв вид туризъм и забавления.

Столица Подгорица
Район Европа
Телефонен код +382
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Черногорски език
Население 642 550
Електричество
В Черна Гора стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Черна Гора:

Нагоре