За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Санторини, Гърция

Остров Санторини – една бяла красота без край

Остров Санторини се отличава от останалите в групата с очарователната смесица от недостъпни брегове в едната си част и просторните си плажове в южните крайща. На територията му са изградени 20 градчета, като най-любопитни за туристите са столицата Фира, Камари, Периса, Акротири, Имеровигли и Оия/Ия. Отвъд суровата информация обаче, Санторини крие една прекрасна възможност за незабравима почивка, изпълнена с красиви пейзажи, лукс, спокойствие и несравнимо очарование.  На острова се намират над 100 църкви, които допълват красотата на малките градчета, целите в бяло.

Санторини е една от най-предпочитаните дестинации в света, даряваща своите гости с най-красивите залези и спомени, които завинаги остават в сърцата на всеки истински любител на пътешествията. Островът разполага със собствено летище, а круизи и екскурзии до Санторини могат да се открият почти през цялата година.

Фира – прекрасната столица на остров Санторини

Столицата Фира е разполжена на около 250м над морското равнище и отваря очите ни за спираща дъха гледка към вулкана. Непременно се разходете по тясната „златната улица“, направена от павета, където можете да откриете голямо разнообразие от магазинчета и сергии с бижута от злато, сребро и естествени камъни, както и сувенири, дрехи и аксесоари. Няма как да не се вдъхновите от оживлението и настроението, което се носи от тази малка част на градчето. Когато се изморите от разходки, можете да си починете в някое от симпатичните кафенета и заведения, където да се насладите на ароматно кафе, вкусна гръцка храна и приятна гледка към калдерата.

Забележителности на остров Санторини

Селището Оия/Ия се намира в най-високата част на Санторини, над град Тира и разкрива най-очарователната гледка към морето и вдълбаните в скалите бели сгради със симпатични цветни врати и емблематичните църкви със сини куполи, които се озаряват в златни тонове по залез слънце. Санторини предлага незаменимо красиви пейзажи, които оставят в сърцата и в спомените на всички, които са имали късмета да се докоснат до магията на това изумително място.

Санторини изобилства от музеи, пазещи древни и безценни останки от праисторически цивилизации и уникални произведения на изкуството и културата, свидетелстващи за богатата история на местността и вярата в традициите, които са запазени и до днес.
Селището Акроити е разположено в южната част на острова и е идеално място за наблюдаване на известните Санторински залези.

Плажовете на Санторини

Санторини не е известен с неземните си плажове - плажната ивица е предимно скалиста и камениста. Въпреки това плажовете са разнообразни и изключително красиви.

Един от най-популярните плажове на Санторини, който се намира недалеч от древния град Акротири, е така нареченият Червен плаж. Той носи името си от необичайния пясък с червеникав цвят, примесен с малки камъчета. Скалите, подредени над плажната ивица допълват цветната картина с интересни нюанси. Плажът е идеалното място за гмуркане, тъй като подводният свят е богат и интересен за наблюдаване. Червеният плаж е малък и често доста оживен.

Доста по-спокоен е Белият плаж, където тъмният пясък е примесен с бели и сиви камъчета, които се допълват с надвисналите над него бели скали. До Белия плаж се стига лесно и бързо с лодка от Акротири или чрез кратка разходка от Червения плаж, който се намира в близост до него.

Плаж Камари е перфектното място за семейства с деца, тъй като предлага много водни атракции. Водата е кристално чиста, а дайвинг центъра, построен на плажа, е чудесен начин за приятно прекарване на времето.

Така наречените Черни плажове – Периса и Периволос представляват една обща плажна ивица, известна с черните си пясъци и камъчета и оживената атмосфера. Това е идеалното място за по-младите туристи, които търсят активен нощен живот и развлечения. Плажовете изобилстват от различни клубове и дискотеки с разнообразна музика и много забавления.

Плажът Монолитос е идеално място за плажуване за семействата, заради хубавия пясък и плитките води, а в близост се намират и дървета, които пазят естествена сянка на плажуващите.

Остров Санторини е прекрасно място, изпълнено с много естествена красота, интересна архитектура, богата история, култура и традиции. Там можете да откриете всичко, което ви е необходимо за една незабравима и прекрасна почивка в автентична гръцка атмосфера с усещане за вечно лято.

Популярни дестинaции в Санторини, Гърция:

Нагоре