За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Гръцки Циклади, Гърция

Цикладите представляват група от разнообразни и невероятно красиви острови, разпръснати из сините води на Егейско море. Те са наричани така заради създаденият в кръг архипелаг около   Делос. В групата на Цикладите се включват цели 56 острова, като по-малко от половината са населени, а останалите са малко обитаеми и уединени. За регионална столица е определен остров Сирос.

Как да стигнем до Гръцките Циклади?

Сирос и Парос представяват основните връзки чрез фериботни линии до останалите острови. Фериботите са надежден и приятен начин за пътуване до жеалните места, като освен с тях, можете да достигнете до Цикладите и със самолет. Миконос и Санторини разполагат с международни летища, а някои от по-малките острови като Сирос, Милос и Наксос разполагат с летища за вътрешни полети. Популярността на дестинацията позволява на туристите да избират между разнообразни круизи и екскурзии, за да достигнат до неповторимите Циклади.

Островите на Гръцките Циклади – разнообразие от преживяваня

Най-важните острови от групата на Цикладите са: Андрос, Миконос, Тинос, Сирос, Делос, Кеа, Парос, Китнос, Сифнос, Наксос, Сикинос, Милос и разбира се – Санторини.

Санторини е най-известната дестинация, позната на всеки истински любител на красотата на Гърция. Островът е изпълнен с униклани, бели градчета и над 100 църкви, чиито сгради са вдълбани в скалите и е известен с най-прекрасните залези. Островът разполага със собствено летище, а круизи и екскурзии до Санторини могат да се открият почти през цялата година.

Миконос е другата известна точка от Гръцките Циклади. Островът е известен с невероятните си пясъчни плажове с кристално чиста вода и с активния нощен живот, които го правят идеалното място за почивка за всички фенове на забавленията. Миконос е считан за най-модерният остров в Гърция. Там можете да усетите автентичния дух и очарованието, но и да се насладите на съвременни развлечения. Основният град на острова е град Миконос впечатлява с интересна архитектура, представена от мрежа от тесни улички и ослепително бели и ниски къщички, а пристанището му е едно от най-оживените места в Гърция.

Ако сте почитатели на историята и културата, то непременно посетете остров Делос. Той е малък и необитаем, но неговото историческо значение е огромно. Делос е един от основните архелогически обекти в Гърция. Легендите разкриват, че това е било родното място на Артемида и Аполон, а днес е важен религиозен център, представялващ открит археологически музей с ценни останки и мозайки, които се покриват със цветя през топлите месеци. Светилището на Аполон е сред най-любопитните обекти, до които можете да се докоснете на този необикновен и магичен остров, запазил в себе си духа на едно славно и величествено време.

Независимо на кои острови предпочитате да прекарате своето време, Гръцките Циклади ще ви дарят с незабравимо приключение и ще ви поднесат всичко, от което се нуждаете. Дълги и красиви плажни ивици, чиста вода, забавления, нощен живот, култура, древна история и невероятна природа. Насладете се на Гърция в целия й островен блясък.

Популярни дестинaции в Гръцки Циклади, Гърция:

Нагоре