За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Пиерия

Пиерия, Гърция

Пиерия  - земя на музи

Областта е известна като „царството“ на Орфей и дом на най-високата планина – Олимп, където, според легендите, са живяли древногъцките богове. Днес Пиерия е една от гордосите на Гърция, изпълваща очите и сърцата на всички посетители с много красота и разнообразие.

Пиерия се слави със спираща дъха природа и богато културно минало. Местността се счита за митологична земя, обитавана от богове и музи и великолепно свещено място, носещо духа на минали време на величе и божественост. Областта е изпълнена с интересни археологически открития и останки от древни градове, както и с множество паметници, сгради, които напомнят за славните минали времена и подчертават живо цялата концепция за гръцката култура. Пиерия е идеалното място за опознаване на същината на местните история и вярвания.

Катерини – парченце величествена хубост от Пиерия

Красивият курортен град Катерини се намира на брега на Егейско море и предлага на своите посетители една незабравима морска ваканция. Яхтеното пристанище, многобройните хотели, заведения и ресторанти и възможността за практикуване на различни водни спортове са само част от прекрасните идеи за прекарване на хубаво време в Катерини. Градът впечатлява и с невероятното си съчетание от широки плажни ивици със златист пясък и зеленината на красивата гледка към горите на величествения Олимп. Ключовото разположение на курорта го прави удобен за малки „бягства“ до съседните градове и забелжителности.

Олимпик бийч – перлата на Пиерия

Олимпик бийч предствлява част от Олимпийската ривиера, разположена в подножието на Олимп. Мястото впечатлява с обширната си плажната ивица, очарователната си природа и голямото разнообразие от хотели и комплекси, заведения, ресторанти и красиви улици с магазини. Олимпик бийч е идеалното място за феновете на вълнуващите забавления.

Лепокария – център на забавленията

Градчето Лепокария се намира в периферията на Олимп, на 25км от Катерини и се слави с  невероятните си плажове от фин пясък и кристални води, наградени със Син флаг за чистота и безопасност. Близостта му до малки и интересни селища, предоставя възможности за семеен и културен туризъм заради множеството археологически обекти, манастири и  гробници на Орфей. Лепокария е перфектното място за почивка, тъй като предлага на своите гости чудесна туристическа база и голямо разнообразие от хотели и апартаменти от всякакви ценови категории. Градът очарова със своите рибни ресторантчета, кафенета, узо-барове, дискотеки и магазини с разлини сувенири.

Пантелеймон – райско кътче край брега

Летният курорт Пантелеймон е идеалното съчетание от море и природа. Изумителният плаж приканва посетителите да поплуват в чистите му свежи води и да се насладите на различни водни спортове и забавления. Освен естествената си красота, Пантелеймон притежава и многобройни възможности за развлечения. Крепостта от 11 век, намираща се в курорта е сцена на различни културни прояви, театрални представления и концерти, които са част от небезизвестния Олимпийски фестивал, провеждащ се в местността. В близост можете да откриете и селцето Палиос Пантелеймон, което предизвиква любопитство с автентични ресторантчета и таверни, предлагащи вкусни местни специалитети. Туристическата инфраструктура е добре развита и разполага с много хотели, апартаменти и стаи на брега на морето. Разбира се, няма как да пропуснем и симпатичните кафенета, барове и клубове, вдъхващи живот и настроение на местността.

Пиерия – перфектното съчетание за идеалната почивка

В териториите на Пиерия се събират цели три планини – Олимп, Титър и Пиерия,  изпълнени с многобройни кристални реки и красиви широколистни гори, даващи възможност за вълнуващи пътешествия сред природата и назад в историята. На изток областта се къпе в Термическия залив, а на север – в река Алиакмонас. Цялото това природно разнообразие се допълва от Олимпийската ривиера, която се намира в цетралните части на Пиерия, на около 8км от град Катерини, в подножието на планина Олимп и разполагаща с над 70 км красиви пясъчни плажове. Пиерия предлага отлични възможности за съчетаване на почивка на планина и на море, което я прави изключително популярна и много интересна дестинация за всички запалени туристи и фенове на качествената и пълноценна почивка.

Пиерия може да ви предложи всичко необходимо за една истински разнообразна и незабравима почивка. Планинските части на областта за подходящи за спорт, разходки и активна почивка, а пясъчните му брегове – за събиране на тен и нови летни спомени. Пиерия има всичко –  вкусна храна, забавления, пленителна природа и изключително разнообразна история, които вдъхновяват и омайват със своето неповторимо гръцко очарование.

Нагоре