За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Олимпийска ривиера

Олимпийска ривиера, Гърция

На море край Олимпийската ривиера

Олимпийската ривиера е перфектното място за лятната ви почивка. Близостта на курортните градчета в северната Олимпийска ривиера до Солун и до нашата страна, я правят идеалното място за вълнуваща ваканция през майските и септемврийските празници. Там можете да се отдадете както на лежерна почивка край брега, така и на разнообразие от водни спортове. Местността е изпълнена с интересни забележителности за любознателните, а многобройните заведения, ресторанти и таверни предлагат апетитни местни и интернационални ястия за всеки вкус. Инфраструктурата също е добре развита и предоставя възможности за настаняване спрямо всеки бюджет – от компекси и хотели до апартаменти, стаи, бунгала и къмпинги.

Малките радости на Олимпийската ривиера

Живописните рибарски селища предлагат типични и много симпатични ресторантчета с пресни морски деликатеси и разнообразни местни специалитети. Там можете да се насладите и на типичните вина и узо, както и на нискоалкохолното вино – рицина и ароматното гръцко кафе. В курортите на ривиерата можете да намерите много нощни клубове и малки магазинчета, пълни със сувенири, подаръци и плажни аксесоари. Олимпийската ривиера е чудесно място, изпълнено с приятни места, където да създадете нови впечатления и да се насладите на местните традиции и култура на живот.

Забележителностите на Олимпийската ривиера

Сред известните дестинации на Олимпийската ривиера се нареждат: Паралия Катерини, Олимпиаки Акти, Лептокария, Неи Пори и Платамонас, но местността изобилства и от некомерсиални и доста по-спокойни и красиви градчета, които също са достойни за вашето  внимание. Където и да предпочетете да се отбиете, със сигурност ще се натъкнете на прекрасни гледки и много интересни хора и традиции.

Паралия Катерини е курорт, подходящ за лежерна почивка, но и за активен туризъм и развлечения. Мястото разполага с комплекси, хотели, ресторанти, клубове и яхтено пристанище, където забавленията са гарантирани. Плажът очарова с просторен златист бряг, с чиста морска вода и с изумителна гледка към Олимп и прекрасните му зелени гори, които допълват прекрасно морксата картина.

Олимпиаки акти или Олипийк бийч е едно от най-привлекателните места на Олимпийската ривиера. Разположен е на около 3км от Паралия и е перфектната дестинация за любителите на спокойната и тиха обстановка. Плажовете са чисти и широки, водата е кристална, а морето е плитко, което превръща курорта в идеалната дестинация за семейства с деца. Олимпиаки акти е чудесно място за отдих и „презареждане на батериите“.

Паралия Скотинис е друго интересно за посещение мяст, представляващо симпатично крайбрежно селце с по-малко от 100 постоянни жители, което се намира между Лептокария и Пантелеймонас. Плажът му е красив и чист, с плитка и чиста вода и златист пясък, а в близост се намира древното селище Скотинас, запазило архитектурата и историята на любопитното минало. Там можете да се запознаете с част от културата на местността и да се разходите из очарователните кътчета на Паралия Скотинис.

Плажовете на Лептокария са сред бижутата на Олимпийската ривиера. Крайбрежието на градчето е изпълнено с блестящ пясък и малки камъчета, чисти води, гъста растителност и свежа зеленина. Но природните дадености не са единственото предимство на мястото. В близост се намира местността Ливитира, считана за родното място на самия Орфей. Можете да посетите и известният манастир Каналон, запазил духа и вярата на славните минали времена. Лептокария е идеалното място за отдих и активен туризъм и запознаване с част от величествената гръцка история.

Независимо дали искате да прекарате спокойни дни на плажа, събирайки тен и енергия или искате да се отдадете на активности и забавления, Олимпийската ривиера може да ви предложи всичко, от което имате нужда за вашата перфектна ваканция. Неповторимо красивото съчетание от природа, исторически богатства, култура и развлечения ще ви заплени и ще направи дните ви повече от незабравими.

Нагоре