Най-добрите оферти за Екскурзии в Украйна

Екскурзия до Кишинев, Киев и Одеса: 4 нощувки, 4 закуски, 2 вечери, транспорт и водач
От Deals.bg
Към офертата
Или
Виж подробности
Кишинев - Киев - Одеса

Екскурзия до Кишинев, Киев и Одеса: 4 нощувки, 4 закуски, 2 вечери, транспорт и водач Екскурзия до Кишинев, Киев и Одеса: 4 нощувки, 4 закуски, 2 вечери, транспорт и водач

Транспорт:
Настаняване:
Автобус
Нощувка със закуска и вечеря
Валидна през: Септември и Октомври
Брой нощувки: 4

От 369.00 лв.

Екскурзия до Кишинев, Киев и Одеса! 4 нощувки със закуски и 2 вечери, плюс транспорт, от Караджъ Турс
От Grabo.bg
Към офертата
Или
Виж подробности
Кишинев - Киев - Одеса

Екскурзия до Кишинев, Киев и Одеса! 4 нощувки със закуски и 2 вечери, плюс транспорт, от Караджъ Турс Екскурзия до Кишинев, Киев и Одеса! 4 нощувки със закуски и 2 вечери, плюс транспорт, от Караджъ Турс

Транспорт:
Настаняване:
Автобус
Нощувка и закуска
Валидна през: Септември и Октомври
Брой нощувки: 4

От 369.00 лв.

Украйна

Столица Киев
Район Европа
Телефонен код +380
Валута Украинска гривна (UAH)
Валутен курс 1 BGN = 16.35 UAH
Официален език Украински език
Население 45 000 000
Електричество
В Украйна стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Cтип CКонтакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

Киев – столица със собствен стил

Киев е столицата на Украйна, която се счита за цялостна забележителност в страната. Богатата  култура, изящната архитектура, красивите площади, паметници, църкви са типични за града. Друга атракция е река Днепър, която минава през територията на Киев. Впечатление прави внушителната катедрала Света София, където са коронясвали киевските крале.

Одеса – красотата на перлата

Одеса се нарича още „Перлата на Черно море“ заради слънчевите си плажове идеални за почивка, отдих и забавления. В града преобладава архитектурата от 19 век и обилната зеленина. Градът многократно е бил окупиран и изграждан в съответствие с предпочитанията на нашествениците, което определя и интересния му съвременен облик в наши дни.

Друга прекрасна дестинация за вашата разходка из Украйна е град Лвов. Той се намира в Западна Украйна и негов символ е каменния лъв. Лвов е известен като най-красивия град в страната, благодарение на майсторската смесица от различни стилове и епохи, пренесени в архитектурата и атмосферата на местността. Градът е разделен на стара и нова част, а забележителностите са разнообразни. Сред тях са: площад Ринок, Народният театър "Иван Франко" Римската Католическа катедрала, Бароковата катедрала, Музеят на Народната архитектура и живот и други.

Природни туристически обекти на Украйна

От природните туристически обекти в страната може да отбележим природния резерват Аскания-Нова, национален парк Podillian Tovtry и природните паркове Shatsk и Synevir, богати на разнообразни растителни и животински видове и прекрасни гледки. Всички обекти са целогодишно отворени  и достъпни за посетители, което прави страната една от най-подходящите за активен отдих и природен туризъм.

Кога е най-подходящото време за посещение на Украйна?

Най-доброто време за почивка в Украйна се оказват летните месеци – юни, юли и август. Освен прекрасните климатични условия, през лятото можете да се насладите и на някои от многобройните фестивали, които се организират в страната. Да не пропускаме и чистите и красиви плажове, които са подходящи за всякакъв тип водни спортове и забавления.

Кухнята на Украйна

Храната в Украйна се доближава доста до тази в Русия и до източноевропейските традиции като цяло. Голямо приложение намират зеленчуците, а консумацията на месо е значително по-висока от други страни. Агнешкото, свинското и телешкото присъстват ежедневно в менюто на украинците, както и типичните разядки като сланина, маринована риба и туршия. Традиционна за страната е и супата „Борш“, украинските компоти  и алкохолната напитка Медовуха, приготвена от мед. Вкусовете на Украйна ще ви пленят с привидна семплост и много наситен вкус, качество и внимание към детайлите.

 

Столица Киев
Район Европа
Телефонен код +380
Валута Украинска гривна (UAH)
Валутен курс 1 BGN = 16.35 UAH
Официален език Украински език
Население 45 000 000
Електричество
В Украйна стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип Cтип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Украйна:

Нагоре