За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Русия

Столица Москва
Район Европа
Телефонен код +7
Валута Руска рубла (RUB)
Валутен курс 1 BGN = 50.21 RUB
Официален език Руски език
Население 144 000 000
Електричество
В Русия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Cтип CКонтакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

Каквото и да кажем за Русия, винаги ще бъде малко. Внушителните размери на тази красива страна се простират върху части от Източна Европа и Северна Азия. Русия е най-голямата страна в света, която граничи с 16 страни, има излаз на 4 морета и цели два океана. Това, което я прави наистина специална обаче, е богатата култура и историята, която е оставила трайни следи върху целия съвременен свят.

Русия е безспорна икономическа и политическа сила, която изумява с красота и изящество. Макар и близка до България, страната ни открива цял един нов свят, пълен с невероятни кътчета.

Москва – град от приказките

Москва е столицата на Русия и дом на култура и невероятна архитектура, в умело съчетание с космополитност и оживено съвремие. Забележителностите в Москва са много: Червеният площад, известният храм Св. Василий Блажени, Мавзолеят на Ленин са само част от местата, които можете да разгледате с възхищение. Москва е световна сцена на уникални театрални постановки, балет, опера и изкуство, които няма как да ви оставят равнодушни.

Санкт Петербург – поредната руска гордост

Санкт Петербург е друга популярна дестинация, заслужила своето добро име. Градът е наричан още „Северната Венеция“, заради великолепните водни канали, пресичащи територията му. В Санкт Петербург се намират величествени дворци, просторни площади и невероятни цветни паркове, които ще ви омаят със своето изящество и подреденост. Значителна забележителност в града е Ермитажът един от най-старите музеи в света, както и  музеят Кунцкамера и разбира се дворецът Петерхоф, известен с уникалните си фонтани.

Русия може да предложи на своите гости огромно разнообразие от архитектурни паметници и култура от най-високо ниво. Това обаче не е пречка за откриване на хиляди съвременни забавления и предимства като вкусната храна, активният нощен живот, кафенета и шопинг центрове.

Апетитните тайни на Руската кухня

Руската храна е еталон за неподправен стил. В класическата руска кухня са включени разнообразни изкушения като солена риба, пиле „ Киев“, хайвер и шампанско, водка, котлети, сьомга, есетра, супа „Борш“, шашлик и много други вкусотии. Класиката, в съчетание с новостите, които Русия е възприела по отношение на храненето, е придобила изцяло нов чар и обаяние.. Руското пиршество продължава с различни видове яхнии, пълнени зеленчуци, пържена риба и месо. Не бива да подминаваме и чудесните сладкиши – бисквити, торти, кремове и кексове, които са силно специфични, често приготвени от ядки, тъмен шоколад, сушени плодове и марципан. Типичен пример за домашен сладкиш са варенките, които представляват кнедли с пълнеж от плодове и любимата медена торта.

На пазар в Русия

Ако търсите подходящ подарък или спомен, който да отнесете със себе си от Русия, несъмнено това е Матрьошката – традиционната дървена кукла, изпълнена с много други по-малки фигурки, които са скрити в голямата. Разбира се има и страхотни бутикови магазини, предлагащи кожени облекла, бижута, сувенири, които елегантно напомнят за красивия свят, който сте посетили. Магазините в Русия работят всеки ден и най-често без обедна почивка.

Столица Москва
Район Европа
Телефонен код +7
Валута Руска рубла (RUB)
Валутен курс 1 BGN = 50.21 RUB
Официален език Руски език
Население 144 000 000
Електричество
В Русия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип Cтип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Русия:

Нагоре