Региони в Швейцария:

Швейцарски Алпи

0 оферти
За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Швейцария

Швейцария

Столица
Район Европа
Телефонен код +41
Валута Швейцарски франк (CHF)
Валутен курс 1 BGN = 0.49 CHF
Официален език Френски език, Немски език, Италиански език, Романшки език
Население 8 372 000
Електричество
В Швейцария стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Jтип J
Налага се използването на адаптер

Швейцария  е с неголеми размери, но въпреки това притежава силно развита икономика. Като планинска страна, зимата се превръща в истински празник, благодарение на известните ски курорти, а лятото се провеждат множество музикални и културни фестивали.

Интересен факт е, че Швейцария няма официална столица, а за основни градове с икономическо и политическо значение са Женева, Цюрих, Базел и Берн.

Женева – космополитна радост за сетивата

Женева е третият по-големина град в Швейцария, но се слави като изключително елегантна и космополитна дестинация. Мястото е богато на красиви културни места, музеи на архитектурата, изкуствата и часовниците, мероприятия и красиви гледки. Женева е разположена на брега на едноименното езеро и изобилства от интересни забележителности като уникалния часовник от 6000 цветя и Фонтанът в езерото – най-големият в Европа.

Кулинарният свят на Швейцария

Определено няма да ви остане време да скучаете в тази страна, но когато все пак се изморите от дългите разходки, в близките ресторанти и заведения ви очакват дружелюбни хора, които ще ви представят своята вкусна кухня и кулинарни традиции, които ще ви оставят без думи.

Швейцарската култура представлява пъстра и богата комбинация от френско, италианско и австрийско влияние, което личи най-ясно в швейцарската кухня. Страната е известна с производството на шоколад и сирена и типичните ястия – фондю, които се приготвят с тези любими и качествени продукти. Ястията с картофи, телешкото със сметанов сос, разнообразните риби и месни деликатеси и неповторимите десерти и вина завършват напълно образа на Швейцария, събрал в себе си най-доброто от света.

Освен с вкусна храна, страната впечатлява гостите си и с неповторимите си архитектурни и природни забележителности, които предоставят идеални условия за активен и културен туризъм.

Баварските замъци – приказка с богата история

Баварските замъци са едно малко познато, но истинско съкровище за всеки запален турист. Най-хубавото е, че екскурзия до замъците е подходяща по всяко време на годината, защото всеки сезон придава различна красота на цялата местност, която винаги изглежда като извадена от приказка. Най-популярните замъци са Хоеншвангау от 16-ти век, Нойшванщайн или „Замъкът на лебедовата скала“, построен по поръчка на крал Лудвиг,чието строителство е продължило цели 17 години, замъкът Линдерхоф, вдъхновен от възхищението на краля от френските монарси и замъкът Херенхимзее, представляващ няколко сгради, разположени на остров Херенизел, в центъра на река Химзее.

Швейцарските Алпи – зимната магия на планината

Минаваме през приказките и стигаме до зимния рай за всички фенове на планината. Ски сезонът в Алпите е с продължителност от ноември до април и предлага писти с перфектна снежна покривка, невероятни картини и пейзажи и атмосфера, пълна с адреналин, но и с уют. В Швейцария можете да откриете над 200 високопланински курорта, предлагащи забавления за всякакъв тип туристи.

Популярните ски курорти в Швейцария

Ако сте фенове на лукса и красотата, то определено ще бъдете приятно изненадани от посещението си в курорта Сен Мориц. Известната дестинация е най-старият зимен курорт в Европа и цели два пъти е бил столица на Зимните олимпийски игри.

За любителите на екстремностите и активния нощен живот е подходящ куротът Вербие, който се слави с интересни барове и заведения, както и с  най-хубавите необработени писти.

Ако пък желаете да се отдадете на здравословен релакс и почивка, вашето място е курорта Саас-Фе, известен с най-чистият въздух, тъй като местността никога не е била обект на бензинови изпарения от автомобили. Курортът е истинско съкровище за съвременния свят.

 

Швейцария е малка страна, но съдържа в себе си невероятно богата палитра от всички съществени позитиви – от вкусната храна и дружелюбните хора, през красивите градове, изпълнени с история и култура, през красивите природни забележителности и курорти, подходящи за спорт и развлечения. Швейцария предлага всичко, на което може да се възхити всеки, който обича красотата и стилния начин на живот.

Открийте много изгодни оферти за екскурзии до Швейцария от нашия сайт - https://www.travelportal.bg/ .

Столица
Район Европа
Телефонен код +41
Валута Швейцарски франк (CHF)
Валутен курс 1 BGN = 0.49 CHF
Официален език Френски език, Немски език, Италиански език, Романшки език
Население 8 372 000
Електричество
В Швейцария стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип J
Налага се използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg
Нагоре