За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Босна и Херцеговина

Босна и Херцеговина

Столица Сараево
Район Европа
Телефонен код +387
Валута Босненска конвертируема марка (BAM)
Валутен курс 1 BGN = 1.00 BAM
Официален език Хърватски език, Сръбски език, Бошняшки език
Население 3 850 000
Електричество
В Босна и Херцеговина стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

Босна и Херцеговина предлага на своите посетители чудесни възможности за средиземноморска ваканция. Единственият крайбрежен град Неум е разположен на брега на Адреатическо море и впечатлява с красота и спокойствие. Мястото разполага с няколко малки плажа, където можете да се насладите на кристалните морски води, слънчевите лъчи и отличната средиземноморска кухня.

Град Мостар е една от най-големите атракции на страната. Той е разположен на двата бряга на река Неретва и е част от списъка на ЮНЕСКО. В стария град можете да се потопите в очарованието на миналите дни, за които напомнят  симпатичните павирани тесни улички, каменни мостове и старинните сгради, църкви и джамии.

Вишеград – красиво парченце от историята

Вишеград е друго уникално място, на което трябва да се обърне заслужено внимание. Градчето е малко, с население от около 6000 души, намиращо се по поречието на река Дрина, която дели Босна и Херцеговина и Сърбия. Мостът Мехмед Паша Соколович, който пресича течението на реката с красивите си арки, е част от списъка на ЮНЕСКО и една от най-впечатляващите атракции за посетителите. Мостът е с дължина от впечатляващите 180 метра и се счита за един от уникалните и красиви паметници на архитектурата, запазили духа на отминалите дни.

Сараево – столица на минало и съвремие

Сараево е столица и икономически и културен център на Босна и Херцеговина. Градът умее да впечатлява с пъстрата си смесица от съвременна динамика и културни традиции. Необикновената атмосфера на това необикновено място се дължи на историята му и факта, че е бил във владенията на различни империи през годините. Столицата е наричана още „олимпийският град“, заради проведените на територията и Зимни Олимпийски игри през 1984-та година. Сред  любимите места за посещение се нареждат големи и значими забележителности като катедралата на Сараево, и красивия парк „Врело Босне“. Посещението на Сараево определено може да се определи като една прекрасна и вдъхновяваща разходка в миналото и културните особености, които се примесват с очарованието на забързания и шумен нов свят.

Но Сараево далеч не е единственото вълнуващо място, което можете да посетите в Босна и Херцеговина. Сред „чудесата“ на тази тайнствена страна достойно място заемат Босненските пирамиди и прекрасните градове на Кустурица.

Долината на Босненските пирамиди – една изумяваща картина от историята

Босненските пирамиди се намират на около 30км от столицата Сараево, в близост до град Високо и ще ви потопят в изцяло различен и непознат свят. Според учените Босненските пирамиди са издигнати преди цели 20 хиляди години. В местността все още се провеждат изследвания и разкопки, част от които са разкрили система от подземни тунели и основни от циментови плочи. Районът представлява обособен комплекс от няколко различни пирамидални структури, а най-голямата сред тях носи името Пирамида на Слънцето, издигаща се на над 200 метра височина и надинаваща по височина великата Хеопсова пирамида. По време на разкопките изследователите са установили, че въздухът в тунелите под Пирамидата на Слънцето е по-различен от обичайния. Смята се, че въздуха там има различен и необичаен състав и е силно наситен с отрицателно заредени частици кислород. Тайнствената енергия на това необикновено място ще ви зареди и изуми.

Градовете на Кустурица – приказка, превърната в реалност

Сред най-прекрасните и удивителни места за посещение в страната се оказват и приказните градове, създадени благодарение на културните проекти на режисьора Емир Кустурица – това са Каменград и Дървенград, построен от известния и талантлив режисьор за един от своите филми на хълма Мечавник. След приключването на снимките, градчето продължава своя живот и днес се радва на огромна популярност сред хората по цял свят.Уникалният комплекс се състои от 35 дървени къщички, построени с изключително въображение и внимание към всеки един детайл. В центъра на градчето, на площада е издигната дори и църква, носеща името „Св.Сава“. Там можете да откриете и кино, библиотека, магазин и кафене.

Макар и все още не добре позната, Босна и Херцеговина притежава цялата палитра от интересни и значими места, които да направят почивката ви уникална и незабравима. Страната предлага на своите посетители уникална смесица от природа, култура, история, въображение, мистериозност, традиции, архитектура и съвременни възможности за почивка и забавления.

Столица Сараево
Район Европа
Телефонен код +387
Валута Босненска конвертируема марка (BAM)
Валутен курс 1 BGN = 1.00 BAM
Официален език Хърватски език, Сръбски език, Бошняшки език
Население 3 850 000
Електричество
В Босна и Херцеговина стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Босна и Херцеговина:

Нагоре