За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Сърбия

Сърбия

Столица Белград
Район Европа
Телефонен код +381
Валута Сръбски динар ()
Официален език Сръбски език
Население 7 000 000
Електричество
В Сърбия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

Белград – приказна разходка из Белия град

Столицата на нашата съседка е Белград – наричан Белият град заради намиращите се в близост бели скали. Разрушаван и изграждан наново над 50 пъти, днес Белград предлага на своите посетители прекрасни възможности за едно забавно прекарване, изпълнено с култура и развлечения. Сред забележителностите на града е най-големият православен храм на Балканите – „Св.Сава“.  Крепостта в Белград е най-популярна дестинация, а наоколо има много различни и интересни църкви и музеи като Националния музей и Музеят на Никола Тесла.

Столицата изобилства от дискотеки, клубове, ресторанти и кафенета, където можете да се потопите в съвременната атмосфера и да попиете от местните нрави. Белград е известен и с големите си музикални фестивали, които всяка година събират хиляди почитатели на различни стилове музика.

Дяволският град – една страшна приказка за природната красота

И след като се потопите в типичната сръбска реалност, можете да се отправите към един „град“ с друго измерение – Дяволският град.

Дяволският град се намира на около 90 км от Ниш и само на 280км от нашата столица София. Местността е истински феномен, съставен от над 200 земни пирамиди, кули, жълти остри скали и червени реки. Край пирамидите се намират два извора – Дяволска вода и Червеният кладенец, чиито води напомнят на лава. Нетрадиционната и дори зловеща атмосфера на това необичайно място е причината за гръмкото му име. В действителност това е едно изключително интересно природно място, което заслужава вниманието на всеки истински любител на пътешествията.

Етно села в Сърбия

Освен с градската си среда, Сърбия е популярна и с красивите етно села, които носят неповторима атмосфера и пълно потапяне в сръбските култура и традиции. Един нестандартен пример за такова село е Дървеният град на Костурица.

Етно селото Мечавник е известно още като Дървеният град, благодарение на фантазията на Емир Кустурица. Селото е било изградено като декор за филма „Животът е хубав“ и след това остава и до днес като реално място, вдъхновено от ума на един истински творец. Разходките из десетките красиви къщи, прекрасните пейзажи и улиците и площадите, носещи имената на известни личности ще ви въвлекат в една реална измислица, където нищо не е случайно. Престоят в комплекса е разрешен и повече от желателен. Сред къщичките на етно селото ще откриете и хотелска част, ресторанти, сладкарници, сувенирни магазини, а в центъра на Дървеният град се намира и църквата „Свети Сава“. Малките детайли са в основата на цялото село. Всичко е изключително добре изпипано и носи истинска наслада за всеки, който се е докоснал до това вълшебно място.

На ски в Сърбия

Освен за разходки и почивка, Сърбия е подходящо място за ски. Страната е сред любимите места за практикуване на зимни спортове с различни и много красиви курорти, предлагащи всичко необходимо за една качествена ски ваканция.

Уникалният зимен курорт Бабин Зуб носи името си от интересните оголени и притъпени скали, които можете да видите в местността. Намира се само на 150 км от София, но предоставя цял един нов снежен свят. Курортът предлага невероятни ски преживявания и чудесни условия за най-запалените фенове на зимните спортове. Инфраструктурата на мястото е добре развита и днес то изобилства от хотели, вили, къщи за гости и хижи, където можете да отседнете. Бабин Зуб ще ви подари много приятни моменти и невероятни гледки, които ще запомните завинаги.

Друг и може би най-известният Сръбски ски курорт е Копаоник, намиращ се почти на границата с Косово в прородният парк, носещ същото име. Копаоник или също известен със старата българска форма на името си - Копалник, e оборудван с 25 лифта и над 55км писти, предлагащи по нещо за всеки любителите на зимните спортове. Около самият курорт както и в близките селца изобилства от приятни и евтини къщи за гости, вили и малки семейни хотели а в самият него има и няколко големи хотела.

Сърбия може да изглежда малка и обикновена, но всъщност крие невероятни места и възможности за качествени почивка и забавления за всеки, който иска да я опознае отблизо. Страната изобилства от красиви и значими забележителности, природни красоти, вкусна храна, топло отношение, прекрасни курорти и съвременни развлечения.

Столица Белград
Район Европа
Телефонен код +381
Валута Сръбски динар ()
Официален език Сръбски език
Население 7 000 000
Електричество
В Сърбия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg
Нагоре