За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Хърватска

Столица Загреб
Район Европа
Телефонен код +385
Валута Хърватска куна (HRK)
Валутен курс 1 BGN = 3.85 HRK
Официален език Хърватски език
Население 4 171 000
Електричество
В Хърватска стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Cтип CКонтакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

На море в Хърватска

Хърватска разполага с невероятно красиви места и прекрасни морски курорти, привличащи хиляди хора всяка година. Един от тях е прелестният район Кварнер, включващ всички острови в залива и хълмовете от прилежащата територия.  Опатия е най-скъпият морски курорт в Кварнер, изпълнен с луксозни хотели и красиви гледки. Най-големият град в района е Риек – главно пристанище на Хърватска. Сред интересните забележителности на града са църквата Свети Йеролим, църквата Свети Вид, Губернаторския дворец и Часовниковата кула.

Към атрактивните курортни селища в Кварнер се отнасят и град и остров Раб, както и град Башка на остров Крк.

Загреб – Столицата с чар на провинция

Загреб е столицата на Хърватска, разположена край река Сава. Градът е известен като културен и научен център, а отскоро и като достоен представител на икономиката и индустрията. Смесицата от богат и интензивен живот, изпълнен с култура и забавления, превръща Загреб във все по-популярно място за посещение от туристи на всякаква възраст. Добре развитата икономика не е попречила на столицата да запази своя автентичен чар и атмосфера на спокойствие и подреденост. Там можете да откриете много паркове, музеи, галерии, ресторанти и кафенета и красиви сгради в австро-унгарски стил, където можете да опознаеш културата и навиците на местните топли хора.

Дубровник – Красотата на средиземноморската местност

Дубровник е един от най-известните градове и популярен туристически център на Хърватска. Мястото, създадено при сливането на градовете Лаус и Дъбрава, е  част от Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО от 1979 година.

Дубровник е звездата на Адриатическо море, очарова посетителите си с жизнеността и красотата, които излъчва през цялата година. Комбинацията от съвременност и средновековие предизвиква приятни емоции и дава усещането за цялост и възможност за всякакъв тип туризъм. В съвременната част може да откриете много заведения, ресторанти, барове и кафенета. За ценителите на историята Стария град предлага с много забележителности, а красивите плажове с чистата и кристална вода, които заобикалят местността, пленяват всички любители на морската почивка.

Плитвички езера – приказен оазис на красотата

Плитвичките езера представляват красив национален парк в Хърватска, намиращ се в областта Лика, на около 130 км от столицата Загреб. Площта на парка е внушителна – 300 кв.км, изпълнена с разнообразна флора и фауна, спиращи дъха гледки от гори, тюркоазени води и внушителни водопади, а самите езера представляват около 1 процент от цялата местност. Интересен момент е, че надморската височина на парка в отделните му части е различна и варира от 380м. до 1280м.

Най-подходящото време за посещение на езерата са пролетно – летните месеци, когато местността е обгърната в зеленина, а водите са чисти и свежи.

Красотата на Хърватска вдъхновява посетителите й като ги запознава с един различен, природен и многокултурен свят, изпълнен с разнообразни възможности за почивка, култура, забавления и отдих.

Столица Загреб
Район Европа
Телефонен код +385
Валута Хърватска куна (HRK)
Валутен курс 1 BGN = 3.85 HRK
Официален език Хърватски език
Население 4 171 000
Електричество
В Хърватска стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип Cтип F
Не се налага използването на адаптер
Нагоре