За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Унгария

Унгария

Столица Будапеща
Район Европа
Телефонен код +36
Валута Унгарски форинт (HUF)
Валутен курс 1 BGN = 192.91 HUF
Официален език Унгарски език
Население 9 818 000
Електричество
В Унгария стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Cтип CКонтакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

Будапеща – кралицата на Дунав

Едно от най-очарователните места, които можете да посетите в Унгария е столицата – Будапеща. Тя заслужено е определяна за един от най-красивите градове в цяла Европа, защото притежава неустоима комбинация от съвремие и история. Точно през центъра на града преминава река Дунав, разделяйки го на две основни части – Буда и Пеща. Приятната атмосфера се допълва от класическата старинна архитектура с великолепни сгради, площади и красиви цветни паркове.

Като голяма европейска столица, Будапеща предлага и много и разнообразни възможности за отдих и развлечения. Там можете да се отдадете на шопинг и разходки или да се насладите на музика и вкусна храна в някое от многобройните заведения и ресторанти. Градът е наситен с условия за културен туризъм. Там можете да посетите невероятни концерти, музеи и изложби, които ще ви оставят възхитени.

Сред забележителностите в Будапеща на първо място се нарежда парламента, построен от варовиков камък в типичен готически стил с височина от цели 96 метра – това е една от най-забележителните сгради в цяла Европа. Други любопитни атракции са: остров Маргарет, намиращ се в река Дунав, замъка Буда, централния пазар, книжарницата „Александра“и минералните извори, които са над 120 на брой и то само в столицата.

Забележителности в Унгария

Една от най-важните забележителности в Унгария е езерото Балатон и прекрасните и луксозни курорти, разположени около топлите му и плитки води. Езерото е предпочитана дестинация, подходяща за водни спортове и забавления. Ако сте фенове на спокойствието, то можете да посетите малките градчета Шопрон и Дьор. Шопрон ще ви впечатли с необикновена барокова архитектура, красиви гледки и с чудесни бели и червени вина, които се произвеждат в региона. Дьор е разположен между Будапеща и Виена, което обяснява и уникалната атмосфера на града. Основните забележителности там са църквата „Св. Игнатий Лойола” и бенедиктинската катедрала, която оставя без думи всеки, който е имал късмета да я посети. Непременно посетете и националния парк Агтелек, намиращ се в северната част Унгария. Там можете да се насладите на уникална природна гледка, а именно една от най-големите сталактитни пещери в Европа.

Чудесата на унгарската кухня

Неразделна част от унгарската култура е изумителната кухня, която ще ви омае със запомнящи се типични вкус и аромат. Сред задължителните кулинарни специалитети, на които да обърнете заслужено внимание са: гулаш от говеждо месо, зеленчуковите ясия, рибената чорба, торта Добуш, прочутите студени плодови супи, традиционната ракия Палинка и виното. Разнообразието от вкусове и домашен уют, криещи се в уникалните рецепти на унгарците, ще ви накарат да искате все повече от тях.

Унгария е прекрасно място, изпълнено с безкрайни възможности за почивка и забавления. Страната притежава изумителна култура и традиции, богата история, очарователна природа, интересни забележителности и множество варианти за почивка и съвременни развлечения.

Столица Будапеща
Район Европа
Телефонен код +36
Валута Унгарски форинт (HUF)
Валутен курс 1 BGN = 192.91 HUF
Официален език Унгарски език
Население 9 818 000
Електричество
В Унгария стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип Cтип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Унгария:

Нагоре