За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Тунис

Тунис

Столица Тунис
Район Африка
Телефонен код +216
Валута Тунизийски динар (TND)
Валутен курс 1 BGN = 1.72 TND
Официален език Арабски език
Население 11 000 000
Електричество
В Тунис стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Cтип CКонтакт тип Eтип E
Не се налага използването на адаптер

Тунис е малка страна, която обаче притежава необикновена история и изобилие от невероятни места, изпълнени с живописна природа, впечатляващо средиземноморско крайбрежие и уникална местна кухня.

Благодарение на добре развитата инфраструктура, Тунис се счита за една от топ дестинациите в Африка. Легендарните градове, Картаген, Тунис, Кайруан, както и слънчевите курорти Хамамет, Сус и Монастир ще ви дадат разнообразни възможности за практикуването на всякакъв вид туризъм и забавления.

Тунис – прекрасната столица

Изпълнена с динамика и разнообразие, едноименната столица на Тунис привлича с комбинация от съвремие и традиции. Медината е старата част на града, където можете да се разходите и да усетите духа на арабската култура. Забележителностите, които заслужават внимание са националния музей Бардо, Бейският дворец – музей на древни мозайки, както и многобройните вековни сгради, които са истински архитектурни шедьоври. Ако желаете да се отдадете на по-съвременен тип развлечения, посетете новата част на града, която ще ви предложи различни заведения и културни места за посещение.

Картаген – древено и значимо място

Кратаген е предградие на столицата Тунис и важен исторически център на страната. Между Картаген и Древен Рим са се водили великите Пунически войни, като след последната Картаген бил разрушен от римляните и в последствие издигнат отново. Останките от Картаген са част от списъка на ЮНЕСКО и впечатляват с невероятни парченца от славната история, запазени през вековете. Интересна забележителност е амфитеатърът на Картаген, останал от миналото, който е действащ и в наши дни и е дом на летни музикални фестивали. Картаген е опияняваща смесица от красота и култура, благодарение на която ще се потопите изцяло в духа на магичния Тунис, опознавайки историята и настоящето му.

Екзотични почивки на море в Хамамет

Хамамет е прекрасен град, намиращ се на брега на Средиземно море, на едноименния залив. Уникалната архитектура, останала от времето на Римската империя ще ви очарова с изящество и красота.  Символ на града е ароматното цвете жасмин, което носи неговата екзотика и романтика. Хамамет е прекрасно място за луксозна почивка в някои от най-добрите хотелски комплекси, където можете да се отдадете на прекрасни слънчеви плажове и много морски забавления.

Тунизийската кухня – кулинарно пътешествие в екзотиката

Храната в Тунис разкрива цял един нов свят от вкусове и аромати, перфектно съчетани и поднесени с много чар и внимание. Местната кухня е резултат от кулинарните влияния на Арабския свят, Франция и Средиземноморието. Сред обичаните традиционни храни са ястията с телешко и говеждо месо и ориз, зеленчуци и бобови култури, както и всякакви видове риби и морски дарове и разбира се кускус – националното ястие на страната. Насладете се на апетитния таджин – студен омлет или популярните пържени банички с различни видове плънки за всеки вкус. Любителите на сладките изкушения също няма да останат разочаровани. Традиционните сладкиши, баклава и фурми, в съчетание с ароматно турско кафе ще ви очароват на мига.

Тунис е прекрасна малка страна, събрала в себе си очарованието и магията на миналото и динамиката и оживлението на настоящето. Природата, културата, архитектурата и историята ще ви пренесат в едно съвършено различно и красиво място, което ще ви осигури мечтаната почивка.

Столица Тунис
Район Африка
Телефонен код +216
Валута Тунизийски динар (TND)
Валутен курс 1 BGN = 1.72 TND
Официален език Арабски език
Население 11 000 000
Електричество
В Тунис стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип Cтип E
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Тунис:

Нагоре