За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Швеция

Столица Стокхолм
Район Европа
Телефонен код +46
Валута Шведска крона (SEK)
Валутен курс 1 BGN = 5.93 SEK
Официален език Шведски език, Фински език
Население 9 903 000
Електричество
В Швеция стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

Швеция е най-голямата страна на Скандинавския полуостров и една от най-богатите европейски държави. Страната представява пъстра смесица от два различни стила на живот. В южните части властват съвременните схващания, докато на север традициите са сериозно застъпени в ежедневието на хората.

Очарователната природа на Швеция

Швеция е страна с изключително красива природа, като в по-голямата си част е покрита с гори и свежа зеленина. На територията й са разположени многобройни езера и реки, а животинския свят е изключително богат. Голяма част от страната е заета от 29 изумителни национални паркове, опазили естествената очарователност и разположени в различни краища на държавата. Всички те са различни, но изумително красиви. Най-популярният парк в Европа се намира именно в Швеция и носи името национален парк Сарек. Заради студения климат и природата, страната е изключително подходяща за всякакви видове зимен туризъм.

Култура и забележителности в Швеция

Сред зеленината на величествената природа на Швеция, са разположени и хиляди късчета от съвременния свят, които впечатляват със своите култура, история и архитектура.

Стокхолм – най-големият град в Швеция

Стокхолм е чудесен пример за това. Мнозина смятат, че това е най-очарователният град в света. Особеното при него е, че е построен върху голям брой острови, а отделните му части се свързват чрез мостове. Градската картина се допълва чудесно от многобройните паркове и градини, които се смесват естествено с внушителната архитектура на големите сгради, офиси и хотели. Градът е чудесно място и за културен туризъм, където можете да откриете различни музеи, великолепни църкви, старинни сгради и вековни замъци.

Една от най-популярните дестинации в Стокхолм е музеят Васа, представляващ потънал военен кораб от средновековието, който е бил изваден и превърнат в дом на изкуство, история и култура. Забележителността се смята за една най-известните в Скандинавия.

Други известни градове, достойни за вниманието ви, са Малмьо, популярен със своя мост между Швеция и Дания, осигуряващ бърза и лесна връзка между Скандинавския полуостров и останалата част от Европа и Гьотеборг – известен със спиращия дъха залив и малките си островчета.

Кога е най-подходящото време за пътуване до Швеция?

Ако се чудите кога да се отправите на вълнуващото си пътуване до Швеция, определено е удачно да изберете летните месеци, тъй като юни, юли и август предоставят комфорт и приятни температури.

Радостите на Шведската кухня

След приятните, но уморителни преходи из красотите на Швеция, настава и време за вкусно похапване. Основна част от менюто на Швеция е заето от риба и ястия приготвени с нея, еленско месо, птици, зеленчуци и плодове, както и традиционните грахова супа, херинга и палачинки за десерт. Храната напълно отговаря на стила на живот в страната – тя е разнообразна, елегантна, но изключително засищаща и апетитна.Столица Стокхолм
Район Европа
Телефонен код +46
Валута Шведска крона (SEK)
Валутен курс 1 BGN = 5.93 SEK
Официален език Шведски език, Фински език
Население 9 903 000
Електричество
В Швеция стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Швеция:

Нагоре