За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Сан Марино

Столица Сан Марино
Район Европа
Телефонен код +378
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Италиански
Население 33 203
Електричество
В Сан Марино стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип FКонтакт тип Lтип L
Не се налага използването на адаптер

Сан Марино – мястото за перфектната шопинг ваканция

Сан Марино е една от най-богатите страни в света и истински рай за любителите на шопинга. Страната е буквално залята от модни бутици, аутлети и молове, където можете да откриете прекрасни идеи за подаръци за вас и за вашите близки. Честа практика е организирането на шопинг турове, които допълват прекрасното прекарване на посетителите.

Сан Марино – столицата с много лица

Сан Марино е столицата на Република Сан Марино, която е разположен Апенинския полуостров близо до Адриатическо море. Това е третият по големина град в страната, основан от Сан Марино през 301 година и е един от основните туристически и културни центрове на страната. В основата на икономиката на града са добива на камъни и търговията с монети и пощенски марки. Столицата притежава уникална запазена архитектура  и безкрайни възможности за развлечения. Тесните улички на града са изпъстрени с малки тематични магазинчета, симпатични кафенета и разнообразни заведения.

Сред известните забележителностите в Сан Марино са Трите кули – Гуаита, Де ла Фрата и Монтале, Базиликата на Светеца, църквите „Свети Петър“ и „Сан Франческо“, както и  музеят на любопитството, изпълнен с необичайни изобретения, предмети и дори восъчни фигури. Градът се радва на изключителна популярности и е посещаван от над 3 милиона души всяка година.

Освен на уникалните традиции и история, гостите на града могат да се порадват и на динамичния живот, красивата архитектура и вкусната местна храна, която е в състояние да задоволи дори най-претенциозния вкус.

Кулинарно пътешествие из Сан Марино

Местоположението на страната оказва ефекта си и върху нейната кухня, в която се усеща силното италианско влияние. Неповторим вкус и чар можете да усетите от прясната паста, хрупкавата пица, ароматното кафе и неустоимите сладкиши, които ще ви изпълнят с желание и енергия.

Кулинарните традиции се усещат и в местните специалитети като пиядина – тънка питка с различни видове плънка, както и сладката двупластова баница „Титан“ и божествената „Торта на трите връха“ с вафлени кори, сметана, лешников крем и щедри количества качествен шоколад. Не пропускайте да се насладите на нито едно от предложените ви ястия, защото това са истински произведения на кулинарното изкуство.

Сан Марино може да предостави едно прекрасно и необикновено изживяване на всеки. Красотата, която е събрала в себе си тази малка страна е неописуема, а богатата култура, запазените история и традиции и необичайна атмосфера създават усещането за безкраен празник.

Столица Сан Марино
Район Европа
Телефонен код +378
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Италиански
Население 33 203
Електричество
В Сан Марино стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип Fтип L
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Сан Марино:

Нагоре