За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Румъния

Румъния

Столица Букурещ
Район Европа
Телефонен код +40
Валута Румънска лея (RON)
Валутен курс 1 BGN = 2.54 RON
Официален език Румънски език
Население 19 710 000
Електричество
В Румъния стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

 

Екскурзии до Румъния – пътешествия и незабравими спомени

Макар и близко до дома, Румъния може да ви предложи цял един нов свят, където можете да се насладите на дълги разходки сред красиви улици и музеи, на вкусна храна, заведения и търговски центрове, подходящи за забавления и активен шопинг – туризъм. Все по-често се наблюдава и тенденцията към създаване на фестивална култура и много музикални и филмови прояви.  Ако планирате почивка край морето или планината, румънските курорти могат да предложат чудесни оферти на приемливи цени.

Синая – Красота с история от Румъния

Синая е един от най-старите и известни румънски курорти в наши дни. Синая е разположен на територията на природен парк с внушителни размери. Чистият въздух в местността, както и минералните извори са чудесни предпоставки за туризъм и лечение.

Градът е идеално място за разходки и прохлада през лятото и за практикуване на всякакви зимни спортове през зимните месеци. Освен с красивата природа, Синая ще ви очарова и с култура и история. Сред най-впечатляващите забележителности са: Замъкът „Пелеш“, музеят „Джордж Енеску“, замъкът „Пелишор“ и Казиното в Синая, построено по модел на това в Монте Карло и разбирасе манастирът Синая – около който се е зародило и самото градче. А когато пожелаете да си починете, многобройните заведения ще ви предложат вкусна кухня, с която да допълните впечатленията си от новото място.

Трансилвания – Легендите оживяват

Трансилвания е област, която се намира в северозападната част на Румъния. Интересното име на областта произлиза латинското trans silva или ultra silvas, което означава „зад горите“.

Замъкът на Дракула, известен още като средновековния замъкът „Бран“ е разположен в централните части на Румъния, на границата между Влашко и Трансилвания. Днес той е един от най-известните замъци в цяла Източна Европа, превърнат в музей, където посетителите могат да разгледат различни предмети на изкуството, събирани от кралица Мария Румънска. В близост е разположен и малък музеен комплекс, представящ традиционните румънски селски къщи и бит. В легендите се разказва, че замъкът е притежание на владетеля Влад Цепеш – граф Дракула.

Букурещ – политически и културен център на Румъния

Букурещ – столицата на Румъния е наричана Малкият Париж, заради красивата архитектура на града от 19-ти век и приликата му с френската столица. Той е шестият по големина град в Европейския съюз, който изумява с модерните си сгради, широки улици, Сред забележителностите на града са Триумфалната арка, висока над 27 метра, Дворецът на парламента, Националния музей на изкуствата, както и многобройните галерии, паркове и превъзходната архитектура на града.  Букурещ предоставя отлични възможности за забавления, благодарение на разнообразието от ресторанти и клубове, определяни като най-добрите на Балканите.

Мамая – звездата на румънската ривиера

Мамая е определян като най-големият и известен морски курорт в Румъния. Той се намира на брега на Черно море и е една от най-привлекателните летни дестинации в страната. Приказното място впечатлява с красивите си плажове, зеленина и лъскави хотели и заведения с вкусна храна. Морският бряг е приятно място за плаж, водни спортове, забавления и разходки, а любителите на нощния живот могат да се насладят на многобройните клубове, барове и дискотеки с музика и атмосфера за всеки вкус. Най-подходящият момент за посещение на Мамая е през юни, юли и август, когато лятото и живота в курорта са в разгара си.

Румъния е способна да впечатли и най-запаления пътешественик с неочаквана комбинация от магията на средновековните замъци, през красотата на природата в планината и край морето до градския стил на живот, изпълнен със културни забележителности, модерни заведения и актуални развлечения.

Столица Букурещ
Район Европа
Телефонен код +40
Валута Румънска лея (RON)
Валутен курс 1 BGN = 2.54 RON
Официален език Румънски език
Население 19 710 000
Електричество
В Румъния стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Румъния:

Нагоре