За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Португалия

Столица Лисабон
Район Европа
Телефонен код +351
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Португалски език
Население 10 291 027
Електричество
В Португалия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

Лисабон – столица на разнообразието

Лисабон е най-големият град в Португалия и е единствената столица в Европа, която се намира на крайбрежието на Атлантическия океан. Лисабон е основен търговски, финансов, образователен и туристически център. Столицата привлича милиони посетители всяка година, благодарение на неповторимата си красота, чар и атмосфера, изпълнена с културни и исторически забележителности. Сред най-популярните туристически обекти са: площадът на Търговията, с Триумфалната арка и статуята на Хосе I, манастирът „Свети Жером“, кулата „Белем“ – един от символите на града, Океанариумът, зоологическата градина, както и средновековният квартал Алфама. Изобилието от симпатични кафенета, ресторанти, предлагащи впечатляващ избор от вкусна морска кухня и многобройните клубове ще ви накарат да се влюбите в нощния живот на Лисабон.Културното разнообразие, в съчетание с прекрасната архитектура и съвременни забавления залужено печелят сърцата на всички, които са имали щастието да се насладят на този необикновен град.

Порто – култура и красива история

Друга прекрасна дестинация в Португалия е Порто. Това е вторият по големина град и столица на региона Норте, разположен на устието на река Доуро. Историческият център на града е част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Порто е една уникална комбинация от култура и типична  модерна динамика. Сред най-популярните архитектурни забележителности може да се отбележат: катедралата Порто, готическата църква Свети Франсис, сградата на фондовата борса, градините на кристалния дворец и много други. Както на повечето оживени места в Португалия, тук също можете да се насладите на цветен нощен живот, разнообразни заведения и клубове.

Алгарве – слънчевият морски рай

Алгарве е най – южният регион в Португалия и една от най-популярните туристически дестинации в света. Местността е известна и обичана заради многобройните си красиви плажове и средиземноморския климат, които предоставят чудесни възможности за една прекрасна слънчева почивка край морето. Луксозните курорти и СПА центрове допринасят за комфорта и пълноценната почивка на гостите на Алгарве. Насладете се на прекрасните залези, кристалните води и вкусната храна, изпълнена с пресни морски дарове и апетитни местни специалитети, поляти с уникално и качествено вино. Разнообразието от заведения ще задоволят и най-капризните сред вас.

Португалия е една уникална слънчева страна, която може да предложи много на своите посетители. Мекият и приятен климат и безкрайните плажове даряват незабравими морски мигове. Природните красоти, примесени с очарованието на местната култура и забележителности, създават една пълна и цветна картина, която омайва с истинска и неподправена страст. Подарете си това незабравимо преживяване и се отдайте на прекрасна почивка.

Столица Лисабон
Район Европа
Телефонен код +351
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Португалски език
Население 10 291 027
Електричество
В Португалия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Португалия:

Нагоре