За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Полша

Столица Варшава
Район Европа
Телефонен код +48
Валута Полска злота (PLN)
Валутен курс 1 BGN = 2.26 PLN
Официален език Полски език
Население 38 000 000
Електричество
В Полша стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Eтип E
Не се налага използването на адаптер

Забележителностите на Полша

Полша ще ви омае със своите любопитни забележителности, разпръснати из цялата й територия. Сред най-интересните се нареждат: красивия замък Чоха, Малборк – архитектурен символ и най-голямата тухлена сграда в Европа,замъкът Хойник и много други удивителни места.

Полша притежава и невероятни природни картини, като крайбрежието на Балтийско море и десетте природни парка и величествените Карпарти и многобройните кристални езера. Освен изумителна природа, Полша впечатлява и с великолепните си градове, изпълнени с много култура и вълнуващи места за посещение, които ще оставят във вас прекрасно чувство и незабравими спомени.

Варшава – столицата на Полша

Варшава е столицата на страната и основен политически, икономически и индустриален център, намиращ се в източната част на централна Полша, край река Висла.

Известен още като „Градът – Феникс“, заради бурното си минало, когато столицата е била многократно разрушавана по време на Втората световна война и след това е била безупречно възстановявана. Варшава може да предложи на своите посетители щедри късчета от историята, изложени в многобройните архитектурни и културни паметници. Старият град е идеалното място за една невероятна разходка из миналото на Полша.

Сред най-интересните забележителности на столицата са: Царският замък, дворците Виланов и Чапски, Варшавският театър, Националният музей, Дворецът на културата и науките – най-високата сграда в страната и много други. Градът е особено популярен със своите красиви паркове, които до този момент са над 80 на брой. Освен история, градът предлага и голяма доза съвременни преживявания, динамика, бурен нощен живот и много забавления.

Краков –средновековният град с прекрасен съвременен облик

Друг прекрасен полски средновековен град е Краков, намиращ се в южните части на страната. Краков е един от най-старите градове и основен търговски и културен център, известен с големите си пазари, исторически обекти, дворци, църкви, галерии и сгради с прекрасна архитектура.

Краков е дом на един от най-старите университети в цяла Европа - Ягелонският университет. Други известни атракции са: замъкът „Вавел“, театърът „Словацки“, църквата "Клакор Камедулов", Търговската сграда Сукенице и много други. В наши дни Краков е едно от най-вълнуващите и динамични места в Полша. Улиците на града са изпъстрени с прекрасни кафенета, барове и заведения, където можете да усетите духа на местните жители.

Вроцлав – скритата полска магия

Вроцлав е удивително красив град, запазил в себе си впечатляваща история и култура и величествена архитектура. Старият град е изпъстрен със сгради в различни цветове, които омайват посетителите по всяко време на годината със своята свежа и непринудена атмосфера. Градът предлага уникална разходка из многобройните църкви, музеи, паркове и симпатични местни заведения.

Полша е едно прекрасно място, което предоставя невероятни възможности за отдих, култура и развлечения на своите посетители. Страната изобилства от невероятни природни пейзажи, старинни градове, исторически и културни паметници и запазени традиции.

Столица Варшава
Район Европа
Телефонен код +48
Валута Полска злота (PLN)
Валутен курс 1 BGN = 2.26 PLN
Официален език Полски език
Население 38 000 000
Електричество
В Полша стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип E
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Полша:

Нагоре