За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в ОАЕ - Обединени арабски емирства

ОАЕ - Обединени арабски емирства

Столица Абу Даби
Район Среден изток
Телефонен код +971
Валута Дирхам (AED)
Валутен курс 1 BGN = 2.01 AED
Официален език Арабски език
Население 9 270 000
Електричество
В ОАЕ - Обединени арабски емирства стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Cтип CКонтакт тип Dтип DКонтакт тип Gтип G
Не се налага използването на адаптер

Приказката, в която всеки иска да участва

Причините за големия интерес не са малко – сред тях са: топлия тропически климат с постоянно слънчево и горещо време, впечатляващите сгради, красивите плажове и гледки, безбройните атракции и забавления и богатия стил на живот. ОАЕ се слави като модерна страна, с много възможности.

Кога е най-подходящият момент да посетим Обединените арабски емирства?

Най-доброто време за посещение на  ОАЕ се смятат месеците от декември до март, тъй като тогава жегата е щадяща – с температури от 24 до около 28°C. Летните дни се оказват не толкова подходящи поради тежките климатични условия – влага и силна горещина, които не се отразяват добре на всеки. Но, ако искате да избягате от родните студени дни, ОАЕ е един прекрасен вариант за една екзотична и различна почивка.

ОАЕ се състои от седем емирства:  Даби, Дубай, Аджман, Рас ал-Хайм, Ум ал-Куейн, Шарджа и Фуджейра. Най-голямо по площ е емирството Абу Даби, а най-популярното сред туристите е Дубай.

Градът Абу Даби е центъра на емирството, но и  столицата на ОАЕ, основан в края на XVIII в., като придобива голяма популярност след откриването на нефтените залежи. Абу Даби се намира на остров, разположен в самия Персийски залив, а основната връзка между него и континенталната му част са мостовете Maqta и Mussafah. Абу Даби е истинска презентация на разкош и лукс. Сред най-забележителните сгради са 7 звездният хотел "The Emirates Palace" с декор от мрамор и злато, който може да бъде разгледан от всеки, както и Capital Gate - най-наклонената сграда в света. Освен блясъка на модерната архитектура, тук можете да се запознаете и с много и различни културни забележителности.

Сред най-търсените локации за туризъм и почивка обаче си остава Дубай.

Къде всъщност се намира Дубай?

Дубай е най-големият град на емирството, носещо същото име, който се намира на югоизточния бряг на Персийския залив. Красота, екзотика, вечно лято. Но защо точно Дубай се превръща в толкова модерна дестинация в последните години?

Забележителности в Дубай

Популярността му се дължи на невероятните архитектурни забележителности, превърнати е емблематични обекти за местността като Палмовите острови и седем звездният хотел Бурж Ал Араб – най-високият хотел в света. В Дубай се намира и най-високата сграда на земята – Бурж Халифа – небостъргачът, който оставя без дъх всеки свой посетител.

Екскурзия до Дубай

Дубай далеч не е само високи сгради – в града можете да откриете голямо разнообразие от музеи и художествени галерии. Трудно бихте подминали и красотата и величието на двореца на Шейха или зоологическата градина, както и цветните паркове и чудесните плажове.

Едно истинско чудо на комбинацията между човешкия ум и природата е приказната градина, създадена в средата на недружелюбната пустиня, която е дом на над 40 милиона цветя. Градината на чудесата, както я наричат, е разкошна гледка и радост за очите.

Сред известните забавления можем да отбележим сафаритата, язденето на камили, пищните ресторанти с уникална кухня и стилните нощни заведения, предлагащи шум и блясък. Дубай е наричан още и „Града от злато“, заради многобройните златни накити, предлагани навсякъде и на изгодни цени. Екскурзията до Дубай може да ви зареди с много летни емоции и да остави трайни спомени за лукса на един истински приказен свят.

Нова Година в Дубай

Както вече споменахме, зимните месеци са идеалното време за посещение на ОАЕ и в частност на Дубай. Ето защо без притеснения можете да си подарите една напълно различна Нова Година на място, където зимата е само далечен мит, но радостта от празника е също толкова осезаема. Много туристически компании предлагат редовни екскурзии и почивки точно през това време на годината, за да оправдаят високото търсене на своите клиенти.

Няма място за съмнение, че Обединените арабски емирства са една от най-бляскавите и модерни страни, предлагащи вълнуващи изживявания на всеки, който има желанието да опознае красотата и културата на тази необикновена дестинация.

Столица Абу Даби
Район Среден изток
Телефонен код +971
Валута Дирхам (AED)
Валутен курс 1 BGN = 2.01 AED
Официален език Арабски език
Население 9 270 000
Електричество
В ОАЕ - Обединени арабски емирства стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип Cтип Dтип G
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в ОАЕ - Обединени арабски емирства:

Нагоре