За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Малта

Малта

Столица Валета
Район Европа
Телефонен код +356
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Малтийски език, Английски език
Население 434 403
Електричество
В Малта стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Gтип G
Налага се използването на адаптер

Къде се намира Малта?

Страната се намира в Средиземно море и се състои от 3 острова – Малта, Гозо и Камино. Всяко едно кътче от страната предлага специално преживяване, което превръща екскурзията до Малта в задължителна цел за всеки запален турист.

Ако сте решили да отидете на почивка в Малта, отделете време и се насладете на очарованието на природата и културата, която страната подарява на своите гости. Един удачен пример за това е столицата – Ла Валета.

Валета – столица на историята и културата

Столицата Валета е икономически, административен и търговски център на страната. Градът е ограден с крепостни стени, а във вътрешността си е изпълнен със забележителности и музеи, запазили историята на хилядите проведени битки на територията й. Валета е обявена за Европейска столица на културата през 2018, което добавя множество забавления като изложби, концерти и фестивали.  Валета може да предложи много красиви гледки, откриващи се от площад Пиаца Реджина или от градините Барака, насочващи погледите ни към пристанището. Сред основните места за посещение са: конкатедралата Свети Йоан Кръстител, имението на малтийските благородници – Каза Рока Пикола и крепостта Света Барбара, даряваща гостите си с невероятна гледка към пристанището.

Медина – величие от миналото с красота в бъдещето

Старата столица на Малта е Медина, още известна като „Градът на тишината“, тъй като движението на автомобили е строго забранено. Цялата архитектура на града е издържана в старинен стил, допринасящ за неповторимата атмосфера. Населението там е силно религиозно, поради което на всяка улица е построена църква или катедрала.

Ако желаете да се отдадете на спокойствието и величието на природата, несъмнено трябва да се отбиете до остров Гозо. До него се стига лесно и бързо с помощта на ферибот от Малта. Островът не изобилства от забележителности, но е успял да съхрани естествената красота и чар. Най-голямата атракция там са църквите, които нямат служители, а за поддръжката им се грижат местните жители. Забавленията в Гозо включват заведения с автентична обстановка и редовните фестивали, които предизвикват интереса на много хора всяка година.

Плажовете на Малта

Повечето от бреговете на Малта са скалисти и до морето се стига по стълби и платформи, но съществуват и няколко пясъчни плажа като Mellieha Bay и Golden Bay на остров Малта и Armier и Paradise Bay на остров Гозо.Най-подходящото време за посещение са месеците от април до октомври, до когато продължава летния сезон там. Нужно е да знаете, че водата е доста солена, но пък гледките са изключително пленяващи.

Полезна информация при екскурзия в Малта

Без значение накъде към коя точка на Малта сте се насочили за своята почивка, добре е да обърнете внимание на няколко малки и типични факти за страната. Цените в Малта се доближават до тези в България, което я прави много изгодна за организиране на приятна и ненатоварваща бюджета разходка. Както споменахме, летния сезон продължава 8 месеца, но дори и през зимата времето е много меко и приятно, което е идеална предпоставка за прекарването на топли новогодишни празници.

Столица Валета
Район Европа
Телефонен код +356
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Малтийски език, Английски език
Население 434 403
Електричество
В Малта стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип G
Налага се използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Малта:

Нагоре