За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Китай

Столица Пекин
Район Азия
Телефонен код +86
Валута Китайски юан (CNY)
Валутен курс 1 BGN = 3.99 CNY
Официален език Стандартен мандарин
Население 1 379 000 000
Електричество
В Китай стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Aтип AКонтакт тип Cтип CКонтакт тип Iтип I
Не се налага използването на адаптер

Красивите природни пейзажи и очарователната култура, изградена от обичаи и странности ще ви пленят от първия момент.

Повечето от съвременните китайски градове се радват на развиваща се икономика, която придава модерен облик, съчетаващ се перфектно с запазените традиции. Това съчетание от минало и бъдеще придават на страната една особена и много примамлива атмосфера, предоставяща хиляди възможности за отдих и забавления на своите жители и посетители.

Кога е най-подходящото време за посещение на Китай?

Поради големите граници на страната и различните климатични особености във всяка от нейните части е трудно да се даде точен диапазон, в който е най-благоприятно да се планира пътуване до Китай. За най-приятно време за посещение се смятат месеците от август до края на октомври, когато температурите са приятни, а валежите са в по-малки количества.

Кулинарно пътешествие из Китай

Китайската кухня е вкусна и невероятно разнообразна. Сред предпочитаните храни на китайците са ориза, фидето и хлебчетата на пара, които са основни за тяхната кухня, както и ястия с месо, риба и зеленчуци а към топлите храни се обикновено се поднася чай или вода.

Пекин – прелесната столица на Китай

Пекин е столицата на Китай и вторият по големина град след Шанхай. Това е едно удивително място, предлагащо разходка из прекрасни кътчета и многото забележителности. Сред най-популярните атракции се нареждат Гробницата на Династия Мин, Храмът на небето, Летният дворец и още много други.

В центъра на Пекин е разположена една от най-любопитните забележителности – Пурпурен забранен град, който представлява величествен дворец, който е бил дом на могъщи китайски императори през вековете. Името му произлиза от забранения достъп до територията му, а днес е сред петте най-известни дворцови комплекси в света, част от световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО.

Друга уникална атракция в Пекин е Великата китайска стена, която често е наричана „осмото чудо на света“. Тя също е част от списъка на ЮНЕСКО и то напълно заслужено. Великата китайска стена е поредица от укрепления с внушителни размери, създадена за да предпазва северната граница на Китайската империя.

Шанхай – най-големият град в една от най-красивите страни

Шанхай е най-големият град в Китай, впечатляващ посетителите си със своя неустоим чар и блясък. Шанхай се счита за модерния център на страната, чийто космополитен характер привлича хиляди хора заради пъстрата си смесица от съвременните архитектура, инфраструктура и неповторим стил.

Китай е огромна страна с невероятни възможности за живот и туризъм. Удивителната й природа, богатата история, красивата архитектура и съвършено различните традиции превръщат Китай в едно необикновено място, разкриващо цял един нов свят на своите посетители

Столица Пекин
Район Азия
Телефонен код +86
Валута Китайски юан (CNY)
Валутен курс 1 BGN = 3.99 CNY
Официален език Стандартен мандарин
Население 1 379 000 000
Електричество
В Китай стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип Aтип Cтип I
Не се налага използването на адаптер

Популярни дестинaции в Китай:

Нагоре