За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Кипър

Кипър

Столица Никозия
Район Европа
Телефонен код +357
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Турски език, Гръцки език
Население 1 170 125
Електричество
В Кипър стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Gтип G
Налага се използването на адаптер

Кога е най-подходящото време за посещение на Кипър?

Климатът на остров Кипър е субтропичен, а лятото е дълго и изключително приятно. Плажните дни в Кипър започват от началото на месец март и продължават чак до декември, а зимата там е кратка и с температури от над 15 градуса. Всичко това превръща острова в перфектното място за една прекрасна морска почивка.

Плажът Ниси – Кипърската Ривиера

Ако желаете да се отдадете на плаж и летни приключения, то непременно трябва да стигнете до плаж Ниси. Той е известен с фин и мек пясък, кристални води и разнообразие от заведения. Ниси е идеалното място както за отдих и почивка край брега, така и за активно практикуване на водни спортове и динамичен нощен живот.

Кипър – богатство от легенди и история

Кипър се счита за родното място на Афродита – богинята на красотата. Сред най-популярните забележителности на острова, свързани с нея са Скалите на Афродита, останките от храма на брат й Аполон и запазения античен театър, както и обителта на богинята и Фонтана на Любовта. Едно от най-значимите места в Кипър е град Пафос, който е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Мястото е дом на ценни антични паметници, храмове, базилики, църкви и замъци. В Пафос можете да се насладите и на впечатляващия аквариум, който помещава над 70 басейна с редки видове риби и влечуги.  

Никозия – величествената кипърска столица

Никозия е столицата на Кипър, разположена в централната част на страната. Тя е щедра на природна красота и многобройни културни и исторически забележителности, които я правят идеална за разходка из миналото и традициите на местните жители. Най-любопитните атракции в Никозия са Градската порта и крепостните стени, обграждащи Стария град. В новата част на Никозия можете да се отдадете на почивка и съвременни развлечения, посещавайки прекрасните местни заведения, където да опитате от вкусната местна кухня и да се насладите на бурния нощен живот.

Лимасол – култура на красотата

Друг прекрасен град в Лимасол. Той е втори по големина в Кипър и притежава неописуемо очарование. Градът се слави с най-дългата плажна ивица на острова, където можете да се отдадете на почивка и водни забавления. Старият град а Лимасол впечатлява с прекрасна архитектура, напомняща за себе си с тесните си улички, симпатични малки кафенета, заведения и работилници. За любителите на историята градчето предлага две от най-интересните забележителности: замъка Лимасол, в който се намира археологическия музей, изпълнен с ценности и предмети от миналото и замъка Колоси, запазил красиви стенописи и мозайки от ХII век. Лимасол определено е сред задължителните места за посещение в Кипър, които ще изпълнят сетивата ви с енергия и топлина.

Кипър може да ви предложи всичко – от прекрасни слънчеви плажове, изпълнени с топлина и забавления, през величествени културни и исторически забележителности, красиви градове с невероятна архитектура, съвременни забавления, вкусна храна и много настроение.

Столица Никозия
Район Европа
Телефонен код +357
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Турски език, Гръцки език
Население 1 170 125
Електричество
В Кипър стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип G
Налага се използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Кипър:

Нагоре