За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Израел

Столица Йерусалим
Район Среден изток
Телефонен код 972
Валута Израелски шекел (ILS)
Валутен курс 1 BGN = 2.11 ILS
Официален език Иврит, Арабски език, Съвременен стандартен арабски език
Население 8 248 340
Електричество
В Израел стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Hтип H
Налага се използването на адаптер

Йерусалим – столица на вярата

Йерусалим е столица на Израел, град с древна история и с огромно значение за юдейството, християнството и исляма по света. Разположен е западно от Мъртво море Той е наричан още "свещен град" или „златният град“ на иврит и е изключително значимо място за всички вярващи хора. Йерусалим е внушителен в своите размери и се разделя на няколко основни района – Стар град, Западен Йерусалим, Източен Йерусалим, Меа Шерим, Германската колония  и Ейн Керем.

Старият град е част в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство, докато Западен Йерусалим  представлява модерния търговски център в града.

Сред основните места за посещение се смятат Храмовият хълм – Хар Хабаит и Западната стена – Хакотел – най-важните места за евреите, Църквата  на Божи гроб, в християнската част на Стария град и Ххрамовият хълм в ислямския квартал на Стария град, който е третото по важност място за Исляма.

В Йерусалим се намира и светилището на Християнския свят – Божи гроб, намиращ се под олтара на църквата „Възкресение Христово“ и представлява гробница в скалата, в която се смята, че е погребан Исус Христос след разпъването му на кръста.

Тел Авив – модерната култура на Израел

Тел Авив е най-големият град в Израел, който носи духа на младостта и съвременната архитектура и култура. Името му означава „пролетен град“ и напълно съответства със свежестта и енергията, които той излъчва.

Градът е обявен за световно културно наследство от ЮНЕСКО, а днес почти целия свят счита Тел Авив за столица на Израел. Той е втората по значение туристическа дестинация в страната, която привлича над 2 милиона туристи всяка година. Богатият нощен живот, красивите плажове с приказен бял пясък и чисти води и множеството забележителности са сред основните причини хората да предпочитат да посетят именно светския Тел Авив. Най-популярните обекти са: кварталът Neve Tzedek, пазарът Кармел, известният Музей на изкуството и древният град Яфо.

Яфо представлява бивш град и настоящия най-стар район на Тел Авив. Определян е като ключово пристанище на Древен Израел и място с богата история и религиозно и историческо значение, който допълва контраста между старото и новото.

Ако искате да разнообразите преживяването си и желаете да посетите плажовете на Израел, разполагате с цели три морета за целта – Мъртво, Червено и Средиземно. Най-подходящо за гмуркане и водни спортове е Червено море, а Мъртво море е известно с невероятно солената си вода, която не ви позволява да потънете. Средизмено море има повече скалисти места, но пък впечатлява с красиви гледки.

Израел е едно духовно пътешествие към миналото, което оставя надежда и вяра за бъдещето у своите посетители. Измежду редицата религиозни моменти, можете спокойно да се насладите и на простичките забавления, включващи красиви плажове, интересни културни места, музиеи, заведения и пазари. Израел е чудесно място, с богата култура, което предоставя един нов поглед на вярата в световен мащаб.

Столица Йерусалим
Район Среден изток
Телефонен код 972
Валута Израелски шекел (ILS)
Валутен курс 1 BGN = 2.11 ILS
Официален език Иврит, Арабски език, Съвременен стандартен арабски език
Население 8 248 340
Електричество
В Израел стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип H
Налага се използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Израел:

Нагоре