За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Испания

Испания

Столица Мадрид
Район Европа
Телефонен код +34
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Испански език
Население 47 000 000
Електричество
В Испания стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

Испания се намира в югозападната част на Европа и е четвъртата по големина страна на континента. Известна със уникалните си плажове, безкрайните слънчеви дни и разнообразието от райни с различна култура и визия, Иберийската държава е сред най-обичаните места за посещения, топ дестинация и един от културните центрове на Европа.

Не можем да говорим за Испания, без да споменем Барселона.

Барселона – чуден град на красота и мечти

Барселона  е столицата на автономната област Каталуния и вторият по големина град в Испания. Градът е разположен между Коста Брава и Коста Дорада, а основните езици, които се използват в региона са каталунски и английски. Барселона се смята за най-развития икономически център на брега на Средиземно море.

Първото, което ще забележите в Барселона е невероятната й архитектура. Неслучайно градът е обявен за един от най-красивите в света. Хармонията в подредбата и перфектното разположение на всяка една сграда дава неповторимо усещане за баланс и спокойствие. Липсата на контраст между старото и новото е пореден повод за адмирации за високата култура и усет, с които се допълват сградите от различните епохи. Голям принос за това има небезизвестният Антони Гауди – основен „виновник“ за неповторимата атмосфера и създател на най-величествената и неповторима катедрала Саграда Фамилия. Този уникален шедьовър омайва очите и сърцата на всички истински любители на изкуството. Трудно е да се определят най-големите забележителности, защото всяка улица и сграда са съвършени и забележителни сами по себе си.

Като световно известен мегаполис, Барселона притежава много от съвременния чар и динамика, присъщи за големия град. В каталунската столица можете да се отдадете на забавления и активен нощен живот или просто да се разхождате спокойно из подредените улици, да прекарате деня на някой от великолепните местни плажове и да посетите някои от симпатичните кафенета и ресторанти, който ще ви пренесат в удивителния свят на испанската кухня. Сред задължителните спирки в Барселона са: Олимпийският стадион, катедралата на Барселона, катедралата Санта Мария дел Мар, намираща се в Готическия квартал, пристанището Порт Вел, музеят на Пикасо, паркът на Цитаделата и много други.

Кога е най-подходящото време за посещение на Барселона?

Климатът на Барселона е субтропичен и средиземноморски като повечето дни от годината са щедро обсипани от слънцето. Лятото е по-дълго и продължава от началото на месец май до края на месец октомври, като най-горещо е през август. Април и ноември са сравнително топли и меки, преходни месеци, а най-хладно е през януари и февруари. Ако сте избрали Барселона за своя дестинация имате достатъчно време през годината, в което да планувате своето пътешествие, а компаниите все по-често предоставят евтини самолетни билети до Барселона, за да подкрепят желанията на своите клиенти и любители на красивите пътешествия.

Ред е да обърнем заслужено внимание и на другите популярни дестинации в любимата Испания.

Палма де Майорка – сбъдната мечта за всеки ценител на красотата

Палма де Майорка е друга популярна дестинация в Испания. Това е пристанищен град на остров Майорка с голямо икономическо значение, разположен на южния бряг на острова, в залива Палма. Местността впечатлява с прекрасните си плажове, заливи и удивителна зелена и свежа природа. Със сигурност няма как да останете равнодушни към уникалната архитектура и културните забележителности на Палма. Символ на града е строената близо 400 години готическа катедрала “La Seu”, намираща се над пристанището. Точно зад нея можете да откриете старата част на града, изпълнена със старинни къщи, църкви, дворци и каменни улички.

Курортът ще ви очарова с разнообразието от уютни малки ресторантчета, където можете да опитате местни средиземноморски специалитети. Освен на романтика и спокойствие, тук можете да се насладите и на много актуални развлечения. Палма де Майорка е известна с богатия културен живот, представен от различни видове музикали фестивали, събиращи почитателите на красивата музика.

Малага – очарованието на Коста дел Сол

Малага е един от най-големите градове в южната част на Испания, както и столица на туристическия регион Коста дел Сол. Малага е родното място на великия художник Пабло Пикасо, което оставя без думи всеки, който се е докоснал до него. Очарователният град е разположен на залив в Андалусия и примамва със своята красота, динамика, приятен климат и много забавления. Градът е съставен от широки улици и булеварди, оградени с екзотични и високи палмови дървета и слънчеви плажове. Той е богат на исторически паметници, музеи, ресторанти с типичен морски привкус и заведения с музика, предоставящи забавен и оживен нощен живот на своите посетители. Сред най-забележителните места в града са театъра Сервантес, градините на Аламеда, Ботаническата градина Консепсион де Малага, музея на Пикасо и много други.

Севиля – перлата на Испания

Севиля представлява красиво противоречие между минало и бъдеще. Това е четвъртият по големина град в Испания и столица на Андалусия. Градът е успял да съхрани атмосферата на миналите дни, без да отстъпва по динамика и модерност на останалите пищни градове в страната. Сред забележителностите на Севиля можем да отбележим: Дворецът Алкасар, катедралата на Севиля, площад Испания, паркът Мария Луиса, Златната Кула, Музеят на изкуствата и традициите и много други.  Севиля изобилства от културни места и събития. Градът е известен в цял свят със своите големи и цветни шествия по време на Страстната седмица, като празненствата продължават до две седмици след Великден.

Испания е цветна приказка от красиви пейзажи и безкрайни възможности за забавления. Станата е дом на разнообразни и уникални региони, всеки от които впечатлява с неподражаеми стил и кутлура. Богатата палитра от традиции, история, култура, архитектура, кулинария, съчетана с горещите страсти и гостоприемното отношение на местните хора, правят Испания една истинска мечта за всеки пътешественик.

Столица Мадрид
Район Европа
Телефонен код +34
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Испански език
Население 47 000 000
Електричество
В Испания стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg
Нагоре