За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Индия

Столица Делхи
Район Азия
Телефонен код +91
Валута Индийска рупия (INR)
Валутен курс 1 BGN = 45.51 INR
Официален език Хинди, Английски език
Население 1 324 000 000
Електричество
В Индия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Cтип CКонтакт тип Dтип D
Не се налага използването на адаптер

Индия е омагьосваща страна, намираща се в Южна Азия, която привлича със своите размери, пищност и разнообразие. Индия разпалва въображението и ни кара да мечтаем за приказни сюжети и безкрайни магични моменти. Древната култура и многобройните забележителности запълват времето и сърцата на пътуващите с много любов и красота.

Забележителностите в страната са буквално спиращи дъха и превръщат страната в място, което задължително трябва да бъде посетено поне веднъж в живота.

Тадж Махал – манифестът на великата любов

Тадж Махал представлява величествен мавзолей, построен от бял мрамор, който е истинско олицетворение на изящество, нежност и романтика. Тадж Махал е емблематична сграда, смятана за най-красивата в света, която Великият моголски император Шах Джахан издига като гробница в почит на любимата си и безценна съпруга - Мумтаз Махал, която губи живота си по време на раждането на тяхното четиринадесето дете. Този изумителен паметник на любовта се посещава от повече от 50 000 души на ден.

Делхи – столица, пълна с чудеса

Делхи е столицата на Индия и дом на многобройни туристически забележителности. Културните, исторически и архитектурни богатства се допълват чудесно с оживения начин на живот, пълен с разнообразни забавления. Един от най-известните туристически обекти в Делхи  е Вратата на Индия, представляваща военен паметник с внушителни размери, разположен над Раджата в Ню Делхи. Архитектурата й напомня Триумфалната арка в Париж, както и на Индийския портал в Мумбай.

Сигурно се питате какво точно представлява Ню Делхи? Това е един от 11-те района на град Делхи и макар да се използват еднозначно, всъщност са две отделни образувания. Интересен факт е, че Новият Делх е един от стоте индийски градове, които ще бъдат разработени като интелигентен град, според плановете на властващите. Една прекрасна забележителност в Ню Делхи е Храмът на Лотоса, който в Индия е символ на божественото начало, чистота и красота. Построяването на храма е отнело 10 години и днес е уникална архитектурна атракция, печелеща множество награди и признания.

Друга любопитна забележителност на Делхи е известната джамия Джама Масджид, която е една от най-големите в цяла Индия. Построена в годините между 1644 и 1656г. от императора Мухал Шах Джахан, джамията има три големи порти, четири кули и две минарета от бял мрамор и червен пясък.

Делхи е изпъстрен с много и различни обекти, които запленяват, всеки по своему, с архитектурна мисъл и впечатляващи мащаби. Столицата също е чудесно място да се насладите на най-качествената индийска кухня. Тук са разположени известните и елитни ресторанти на страната, които предлагат богата смесица от традиционни ястия и модерен прочит, които ще отключат сетивата ви за новото и различното.

Индийската кухня

Като цяло храната в Индия е култура сама по себе си. Храненето тук е два основни типа – така наречените „чай магазини“, където се предлагат закуски и „хотели“, където се сервират всякакъв тип ястия. Оризът е неизменна част от менюто на индийците. Зеленчуците, кърито и сладкишите също са сред фаворитите в страната.Столица Делхи
Район Азия
Телефонен код +91
Валута Индийска рупия (INR)
Валутен курс 1 BGN = 45.51 INR
Официален език Хинди, Английски език
Население 1 324 000 000
Електричество
В Индия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип Cтип D
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Индия:

Нагоре