За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Холандия

Столица Амстердам
Район Европа
Телефонен код +31
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Нидерландски език, Английски език, Папиаменто, Фризийски езици
Население 17 000 000
Електричество
В Холандия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Cтип CКонтакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

Амстердам – една столица, изпълнена с чар и красота

Столицата на Холандия - Амстердам притежава истинска приказна магия и неповторимо очарование, към които няма как да останете равнодушни. Амстердам се смята за един от най-романтичните и интересни градове, предоставящ на своите жители и посетители пъстра смесица от богата култура, прекрасна атмосфера и богат и динамичен нощен живот.Столицата е истинска туристическа атракция и това не е случайно. Градът има 160 канала и над 1000 моста, а повечето улички са малки и симпатични. Типичен начин за придвижване в столицата са лодките и трамваите, както и велосипедите. Дори разходката из Амстердам е едно прекрасно и приятно приключение, благодарение на великолепната архитектура и атмосферата, създадена от прекрасните малки заведения и кафенета, уличната музика и продавачите на лалета, които можете да срещнете буквално на всеки ъгъл.

Но Амстердам далеч не е единствената примамлива дестинация в Холандия. Можете да продължите разходката си към някои от най-привлекателните градове в страната, сред които се нареждат: Ротердам, Маастрихт, Хага, Утрехт и други.

Хага – динамичен център с културна атмосфера

Хага е прекрасен град и съвременен политически център и административна столица на Холандия, разположен в западната част на страната. Градът е трети по-големина и е дом на холандското правителство и всички министерства, както и на други важни европейски и световни институции. Хага може да предложи много културни и съвременни развлечения на своите посетители. Градът изобилства от музеи, паркове, галерии и заведения, където да преоткриете очарованието на местните традиции.

Ротердам – разходка из холандските традиции

Ротердам е вторият по големина град в Холандия, известен с най-голямото пристанище в страната и в Европейския съюз, разположено на красивата река Рейн. Градът е важна туристическа дестинация. Сред популярните забележителности са: кубистичните къщи, катедралата „Св. Лаврентий“, зоопаркът, Академията на изящните изкуства и „Алеята на славата Европа“. Ротердам е красив град, богат на музеи, галерии и заведения, изпълнени с изкуство и местен колорит.

Маастрих – очарованието на най-стария град

Маастрихт е най-старият град в страната, разположен в южния край -  до белгийската и немската граница, което определя и по-различната и интересна атмосфера на региона. Там можем да се насладим на наистина забележителна архитектура, носеща чара на миналото. Голяма част от сградите са превърнати в кафенета, заведения и малки хотели. Забележителностите в Маастрихт са: двата централни площада Пазарът и Врийтхоф, червената кула на църквата „Св. Йоан Кръстител“, хълмът на Свети Петър и други. Градът дава възможности за приятна обиколка на музеи и галерии, пазещи прекрасни произведения на изкуството.

Холандия е пъстра и живописна страна, която дарява своите посетители с незабравими моменти, красиви пейзажи, култура, история и възможности за качествен отдих и многобройни развлечения. Страната може да ви предложи както приятно спокойствие и романтика, така и богат нощен живот, динамика и съвременни удоволствия.

Столица Амстердам
Район Европа
Телефонен код +31
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Нидерландски език, Английски език, Папиаменто, Фризийски езици
Население 17 000 000
Електричество
В Холандия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип Cтип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Холандия:

Нагоре