Региони в Германия:

Баварските Алпи

0 оферти
За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Германия

Столица Берлин
Район Европа
Телефонен код +49
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Немски език
Население 83 000 000
Електричество
В Германия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Fтип F
Не се налага използването на адаптер

 

Коледните базари в Германия – зимна приказка, превърната в реалност

Там можете да се насладите на ароматно греяно вино, пищно разнообразие от лакомства и ръчно изработени сувенири. Ако искате да се отдадете на коледни чудеса и да се потопите в празничната атмосфера, то най-посещаваните коледни базари в Германия се намират в Нюрнберг, Щутгарт, Франкфурт, Мюнхен, Берлин и Дрезден. Красиво подредените сергии, отрупани с подаръци и вкусни изкушения ще събудят детето у вас.

Да обърнем заслужено внимание и на едни от най-удивителните градове в Германия и в Европа:

Берлин – изумителната столица на Германия

Берлин е столица на Германия и икономически и културен център на страната. Със своите почти 3,5 милиона души население, това е най-населения град в Европейския съюз след Лондон. Добрите условия за труд и високите стандарти превръщат столицата в привлекателно място за живеене. Посещението му е истинско приключение за гостите на града.  

Берлин е дом на повече от 150 музеи и галерии, изпълнени с творби от всепризнати майстори и много от съвременното изкуство. Сред най-интересните забележителности в Берлин са: Сградата на Райхстага, мемориалът на Холокоста, Бранденбургската врата, Телевизионната кула и много други. Освен забележителен пример за история и архитектура, Берлин е динамичен град с активен нощен живот, изпълнен с множество фестивали и световноизвестни клубни сцени. Ако сте фенове на съвременните удоволствие, задължителната спирка по пътя ви е „Курфюрстендам“ - най-прочутата търговска улица в Берлин. Разхождайки се по нея, ще откриете скъпи и луксозни магазини и стилни заведения, където да попиете от модерния характер на това удивително място.

Мюнхен – съвремие и традиции в едно

Мюнхен е третият по големина град в страната, столицата на провинция Бавария и едно най-любимите места за посещение в Германия. Мястото ще ви удиви с архитектура и атмосфера. Сред най-посещаваните места са: Кралският площад, църквата „Св.Богородица“, статуята Бавария, бароковият дворец Нимфенбург, Английската градина, Зоопаркът на Мюнхен, и други. Освен любопитните срещи с историята, в Мюнхен можете да откриете и множество съвременни развлечения. Градът е пъстра смесица от традиции и модерна визия - луксозните магазини и заведения, големите лъскави сгради се допълват чудесно с традиционите малки кафенета и прочутите бирарии, където можете да се насладите на неустоими храни и напитки. Няма как да не споменем и бирата. Всяка година Мюнхен е домакин на един от най-известните и обичани панаири на бирата – Октоберфест. Празникът е съпроводен от тонове бира, прочутите баварски наденички, музика и танци.

Кьолн – една красива германска картина

Кьолн е четвъртият по големина град в Германия, разположен на двата бряга на река Рейн. Очарователните природни дадености, в съчетание с интересната архитектура на града, създават един едновременно модерен и романтично – исторически облик, който предизвиква искрено възхищение и любопитство. Кьолн разполага с разнообразни забележителности, сред които са прочутата Кьолнска катедрала, музей Лудвиг, музей на шоколада, парковете Рейн, Фолксгартен, парк на фантазиите и други.

Дрезден – Флоренция на Елба

Друга красива германска дестинация е Дрезден. Градът се намира на двата бряга на река Елба и е наричан Флоренция на Елба, заради прекрасните пейзажи, разкриващи се от него. За най-известни забележителности там се считат: Бароковият дворец Цвингер, замъкът на ловците -  Морицбург, операта „Семпер“ и лютеранската църква Фрауенкирхе. Разбира се, можете да се отдадете и на модерни занимания като разходка по главната търговска улица и вкусно хапване в някое от разнообразните ресторантчета и кафенета, сгушени сред красиви и величествени сгради.

Ротенбург – запазеното късче от историята

Ротенбург е известен като най-запазеният средновековен град в Европа, разположен в северната част на Бавария, с изумителна гледка към река Таубер. Градът е изваян от симпатични тесни улички, площади и хубави стари къщи, чиято неповторима атмосфера създава усещане за живот в отминалите времена. В центъра на Ротенбург се намира пазарният площад и Кметството. Други прекрасни забележителности са църквата „Санкт – Якоби“ и Музеят на криминалистиката.

Германия е една удивителна и разнообразна страна, която предлага на своите гости различни преживявания, които оставят незабравими спомени. Красивата природа, примесена с очарованието на големите и по-малки градове, културата, веселието, архитектурата, историческите центрове, динамиката и многобройните възможности за отдих и развлечения, превръщат Германия в едно от най-привлекателните места за почивка.

Кога е най-подходящото време за посещение на Германия?

Германия е прекрасна страна с  умерен, преходен климат, плавно преминаващ от морски към континентален. Сред най-големите предимства на страната е, че тя има какво да предложи на своите посетители по всяко време на годината.

Изключително популярни са приказните коледни базари, които зареждат с настроение и красота празниците ни.

Столица Берлин
Район Европа
Телефонен код +49
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Немски език
Население 83 000 000
Електричество
В Германия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип F
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Германия:

Нагоре