За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Виж най-популярните ни хотели в Чехия

Чехия

Столица Прага
Район Европа
Телефонен код +420
Валута Чешка крона (CZK)
Валутен курс 1 BGN = 12.57 CZK
Официален език Чешки език
Население 10 560 000
Електричество
В Чехия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Eтип E
Не се налага използването на адаптер

Страната е разположена в централната Европа и притежава умерен климат и несравнима природа и разнообразни пейзажи. Най-подходящото време за посещение са летните месеци от юни до август, когато природата е в своя разцвет а гледките са зашеметяващи. 

Прага – столица с минало и бляскаво бъдеще

Прага е столицата на Чехия, която разкрива цялата величественост и модерност на съчетанието между история и съвремие. Старинната архитектура с тухлени и каменни сгради контрастират прекрасно на парковете и многобройните зелени площи. Прага безспорно е един от най-красивите градове в света. Там можете да откриете много и различни църкви, катедрали и забележителности, които ще останат в ума и сърцето ви дълго време. Прекарайте един вълшебен уикенд в Прага, гарантираме ви, че ще пожелаете да останете завинаги.

Бърно – забележителен със забележителностите си

Красотата на Чехия не се изчерпва само до Прага. Пример за това е втория по големина град – Бърно, известен с историческите си забележителности като замъка Шпилберг, катедралата и известната вила – Тугендхат, обявена за световно културно наследство на ЮНЕСКО като паметник на модерната архитектура в Европа. Вилата, радва окото с интересен интериор и красивите си зелени градини. Бърно определено е съхранил в себе си чешките традиции и това си личи навсякъде. Музеите, театрите, парковете, църквите и кафенетата създават неповторима аристократична атмосфера и стил.

Карлови Бари – Градът, създаден за красива почивка

това е най-популярният СПА курорт в Чехия и в света, заслужил доброто си име благодарение на големия брой минерални извори с доказани лечебни качества, прекрасни гледки и неповторимата аристократична атмосфера. Красивият курортен град е създаден през 14-ти век и е пълен с интересни исторически забележителности. Силно впечатление правят златните кули на църквата „Св. Петър и Павел“.

Прелестите на чешката кухня

Едно от безспорните предимства на посещението на Чехия е възможността да се докоснете до местната култура, опитвайки великолепната храна. Местната кухня впечатлява с апетитни ястия от патешко, заешко или свинско месо с картофи, зеле, тиква, моркови. Да натопиш парче прясно изпечен хляб в соса на някоя традиционна манджа е може би едно от най-блажените преживявания. Кнедлите се считат за едни от най-известните кулинарни изкушения в Чехия. Те представляват топчета, приготвени най-често от картофи и хляб. Понякога се правят и с месо, а все по-често става приготвянето и на сладки кнедли. Ако сте фенове на сладките неща, определено ще останете доволни. Чехите са известни любители на десертите. Тук можете да се потопите в един разкошен свят от различни видове торти, пасти, бисквити и леки закуски. Известни вкусотии са палачинките, ябълковият щтрудел и тестените повидла, пълнени с ароматно сладко от сини сливи.

Разбира се, няма как да подминем и безкрайната страст на чехите към бирата, като всеки жител там изпива по 160 литра на година. Когато става дума за Чехия няма как да се подмине  известният факт, че държавата е специализирана в производството и потреблението на бира. Чешките марки бира са световноизвестни и залужили славата си с качество и добър автентичен вкус.

В заключение можем да кажем с чисто сърце, че Чехия е не просто препоръчителна, а задължителна дестинация за всеки, който иска да опознае историята и културата на Европа и да се наслади на истински красивите, макар и на пръв поглед простички неща от живота като хубава храна, качественото пиене и красивите пейзажи. Чехия е приказка, в която всеки заслужава да стане главен герой поне за няколко дни.

Столица Прага
Район Европа
Телефонен код +420
Валута Чешка крона (CZK)
Валутен курс 1 BGN = 12.57 CZK
Официален език Чешки език
Население 10 560 000
Електричество
В Чехия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип E
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Чехия:

Нагоре