За съжаление не намерихме нито една оферта по зададените от вас критерии :(

Известявай ме за нови оферти по тези филтри!

Белгия

Столица Брюксел
Район Европа
Телефонен код +32
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Френски език, Нидерландски език, Немски език
Население 11 350 000
Електричество
В Белгия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
Контакт тип Eтип E
Не се налага използването на адаптер

Антверпен

Антверпен се намира в северната част на Белгия, до река Шелда и е един от най-големите градове в страната. Той е икономически и културно развит град, разполагащ с многобройни забележителности и неповторима атмосфера.

Брюксел – удивителната столица на Белгия

Говорейки за известни градове, няма как да не споменем и столицата – Брюксел. Той е център, в чиито граници са разположени главните институции на Европейския съюз. Брюксел е удивително място, с международна популярност, който крие в себе си изящна култура, красива архитектура, вкусна храна и динамичен начин на живот. Многобройните заведения, кафенета, сладкарници, музеи и галерии ще задоволят нуждите на всеки турист, независимо от целта на неговото пътуване.

Брюксел оправдава и очакванията за наличието на оживен нощен живот. В десетте театъра в града се играят пиеси и на двата езика – холандски и френски, а в ключовите музикални места можете да се насладите на почти всякаква музика.

Сред най-извесните забележителности на Брюксел са Главния площад, Белгииският кралски музей за изящни изкуства, Кралският дворец на Брюксел, музеят на какаото и шоколада и емблематичния символ на града – Пикаещото момченце, известен още като „малкия Жулиен“.

Белгийците са привърженици на хубавата храна и страната разполага с отлични ресторанти за всеки бюджет. От миди във Фландрия до хубава сладководна риба във Валония, няма да си тръгнете гладни, заведенията са непрекъснато пълни.

Брюж – вечна елегантност

Освен до Брюксел, можете да се докоснете и до красотата и изяществото на изумителния град Брюж – елегантен и красив като името си. Разположен в близост до столицата, Брюж запазва връзките със съвременния свят, но дава и миг на спокойствие и релакс. Уникалната атмосфера на града се усеща ярко, благодарение на водните канали, минаващи през него, както и на късчетата история, които са елегатно разпръстани из уличките. В Брюж има многобройни музеи, църкви и забележителности.

Динан – тайното културно кътче на Белгия

Белгийският град Диан не блести с популярност, но определно има какво да предложи на туристите, решили да го посетят. Диан е разположен на река Маас и е известен като града на саксофона, защото именно там Адолф Сакс изобретява инструмента. Мястото изумява с красив природа и старинна архитектура, а музикалният инструмент може да се открие навсякъде – като елемент от декорите и дори в декорацията на храните.

Кулинарно пътешествие в Белгия

В допълнение на прекрасните природни и културни пейзажи можем да отблележим и зашеметяващата белгийска кухня, която се слави като една от най-добрите в цяла Европа. Белгия ще ви нагости с уникални кулинарни изкушения, сред които е качествения шоколад и над 400 вида бира, както и пушено конско месо, известните пържени картофи и гофретите, поднесени с различни сосове и плодове.

Белгия е много повече от обикновена дестинация. Тя е културно изживяване, оставящо незабравими спомени и чувство за красота, градено с години култура, история и стил

Столица Брюксел
Район Европа
Телефонен код +32
Валута Евро (EUR)
Валутен курс 1 BGN = 0.51 EUR
Официален език Френски език, Нидерландски език, Немски език
Население 11 350 000
Електричество
В Белгия стандартният волтаж е 220V-240V/50Hz, а контактите са:
тип E
Не се налага използването на адаптер

Лилианна Николаева
Лилианна Николаева Автор на TravelPortal.bg

Популярни дестинaции в Белгия:

Нагоре