Направете подарък за 8-и март - Карнавал в Ксанти с посещение на Драма (2 дни/1 нощувка със закуска) за 129 лв.

Изтекла
Направете подарък за 8-и март - Карнавал в Ксанти с посещение на Драма (2 дни/1 нощувка със закуска) за 129 лв.

Акценти

 • Дестинация:
 • Транспорт:
  Автобус
 • Настаняване:
  Нощувка и закуска
 • Валидна през:
  Февруари
 • Цената е за:
  1 нощувка

Подробности за офертата

Цената включва: Транспорт с комфортен автобус;
1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Драма;
Пешеходна разходка в Драма;
Пешеходна разходка в Разлог;
Пешеходна разходка във Филипи;
Пешеходна разходка в Ксанти;
Екскурзоводско обслужване;
Посещение на карнавала в Ксанти. Цената не включва: Медицинска застраховка - 2 лв./ден за лица до 65 г. и 3 лв./ден за лица над 65 г.;
Пътни и магистрални такси – 5 лв. (задължителни);
Вечеря в ресторанта на хотела – 15 евро;
Традиционна гръцка вечеря в таверна (по желание);
Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание;
Застраховка Отмяна на пътуване;
Лични разходи. Необходими документи:  Лична карта или международен паспорт;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите. Програма на екскурзията 1 ден  8:00 ч. - отпътуване от София, площад Ал. Невски. По пътя кратка почивка във Разлог. Време за разходка и кафе. Старият град е с типично възрожденска архитектура, къщите са от 30-те години на миналия век и повече от тях са паметници на културата. Интересни забележителности в града са църквите Свето Благовещение и Свети Георги, градския музей в Парапуновата къща, Кипремаксевата къща. Отпътуване за Драма. Пристигане, пешеходна разходка. Настаняване в хотела и нощувка.От праисторическата епоха в района на Драма е съществувало поселището Аркадикос. Историята на града и след това е много значима- през османския период е военен център в южните Балкани, играе важна роля и по време на Гръцката революция от 1821. Към гръцката държава е присъединена през 1913.Днес е красив град, с много забележителности, културни събития и природа. В града живеят 45 828 жители (2011). Името на града идва от гръцката дума Идрама, заради многото води, извиращи в района. В цяла Драма, и особено в Парка Агия Варвара има разпръснати стари запазени сгради, които придават атмосфера на града. Една от важните забележителности са византийските стени, които са запазени частично в северната част на града, около църквата Света София. Има и други запазени части, разпръснати в целия град, в дворовете на къщите. Нощувка. 2 ден Закуска. Отпътуване за Ксанти. По пътя се прави кратка почивка във Филипи. Това е древен град основан от Филип II Македонски през 356 г. пр. Хр. и е изоставен през XIV век след завладяването му от Османската империя. Днешната община Филипои се намира в близост до руините на древния град. Целта на Филип II Македонски при създаването на града е била да се поеме контрола над златните мини в съседство и да се основе гарнизон на главния път, който пресича Македония. Свободно време. Отпътуване за Ксанти Пристигане, участие в карнавалните шествия.където ще може да се потопите в атмосферата на карнавалът в Ксанти, който е най-големият карнавал в Северна Гърция. Провеждащ се ежегодно от 1966г., карнавалът в Ксанти е  едно от най-многолюдните събития на Сирни Заговезни, като кулминация на карнавала е шествието в последния ден-неделя преди началото на Великденските пости. Участниците дефилират на фона на силна музика и танци. Съпътстващи събития на карнавала са изложби, прожекция на филми и улични театри. Края шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на Тзарос-стара традиция, която се спазва, тъй като хората вярват,че така се предпазват от болести. Свободно време. Около  16:30 отпътуване обратно за България. Пристигане в София на площад Ал. Невски късно вечерта.

Условия на офертата

Необходимо е запитване в ТА за свободни места.След закупуване на ваучер трябва да сключите туристически договор в турагенцията.Клиенти, които не са сключили туристически договор, нямат право на възстановяване на платената за ваучер за отстъпка сума в случай, че екскурзията не се проведе.Закупен ваучер за отстъпка не може да се анулира и платената за него сума остава като обезщетение (задатък) за туристическата агенция. Възможна е промяна на екскурзията (дата на отпътуване, дестинация), ако такава възможност съществува.Промоционалната цена се заплаща на място в туристическата агенция срещу предоставен ваучер за отстъпка.ТА си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.Желаещите да ползват места в автобуса на 2-ри, 3-ти и 4-ти ред - доплащане 15 лв. за място.Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.ТА ни носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.ТА си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.ТА си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория, когато обективни обстоятелства налагат това.

Офертата се предлага от

PromoGrad.bg

Дестинации включени в офертата

Гърция

301 оферти

Подобни оферти

Нагоре