ХИТ! Нова година в САРАЕВО! Транспорт + 3 нощувки със закуски в хотел Hotel Hollywood 4* + Празнична новогодишна вечеря + Туристическа програма в Сараево, Каменград, Вишеград и манастира Добрун САМО за 395 лв.

Изтекла
ХИТ! Нова година в САРАЕВО! Транспорт + 3 нощувки със закуски в хотел Hotel Hollywood 4* + Празнична новогодишна вечеря + Туристическа програма в Сараево, Каменград, Вишеград и манастира Добрун САМО за 395 лв.

Акценти

 • Дестинация:
 • Транспорт:
  Автобус
 • Настаняване:
  Нощувка със закуска и вечеря
 • Валидна през:
  Януари и Декември
 • Цената е за:
  3 нощувки

Подробности за офертата

Посрещнете най-веселата и колоритна Нова година в блясъка на четири звезди - Hotel Hollywood 4*
Потопете се в уникалната атмосфера на едни от най-обаятелните градове на Босна и Херцеговина.
Почувствайте космополитния дух на Сараево, уюта на Мостар и каменното величие на Вишеград.

Период на пътуване: 29.12.2019 - 01.01.2020 г.
За ранни записвания до 15.10.2019 г.
Транспорт + 3 нощувки със закуски в Hotel Hollywood 4* + Празнична новогодишна вечеря + Туристическа програма - 395 лв.


Цената включва:
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Hotel Hollywood 4*;
 • празнична Новогодишна вечеря със забавна музикална програма, която включва:
  - шведска маса с широка гама от местни и международни ястия;

  - неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, местно производство;
 • ползване на СПА центъра в хотела - басейн, сауна, фитнес;
 • 1 ползване на плувен басейн Termal Riviera;
 • посещение на Вишеград;
 • посещение на Андричград (Каменград);
 • туристическа програма в Сараево;
 • посещение на манастира Добрун;
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:
 • входни такси
 • разходи от личен характер
 • доплащане за единична стая - 95 лв.
 • 2 стандартни вечери в ресторанта на хотела, с жива музика (без включени напитки) - за 29.12.2019 и 30.12.2019 - 40 лв. Заплащат се в офиса на агенцията, най-късно с доплащането.
 • екскурзия до тунелите на Босненските пирамиди - 20 лв., без включена входна такса за тунелите - турът се осъществява при минимум 25 записани туристи и благоприятни климатични условия, беседата в тунелите е на босненски език. Заплаща се в офиса на агенцията, най-късно с доплащането.
 • екскурзия до Мостар и Благай - 40 лв., турът се осъществява при минимум 25 записани туристи (посещението на Благай се осъществява само при благоприятни метеорологични условия, в противен случай са заменя с друг подходящ обект). Заплаща се в офиса на агенцията най-късно с доплащането.
 • БОНУС! при записване за двете екскурзии до тунелите на Босненските пирамиди и до Мостар и Благай - 55 лв. - осъществяват се при минимум 25 записани туристи. Заплаща се в офиса на агенцията най-късно с доплащането.
 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
 • доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
 • лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие
 • застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.


Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Събота от 09:30 до 18:00 часа.

ПРОГРАМА

Ден 1 - 29.12.2019:
Отпътуване от гр. София, от площад "Руски паметник" в 05:00 ч., в посока Калотина.
Дневен преход по маршрут София - Ниш - Крушевац - Кралево - Вишеград - Сараево.
Транзитно преминаване през Сърбия.
Пристигане във Вишеград. Разходка по един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина". Познат още като Мостът на Мехмед паша Соколович, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненците и сърбите, под защитата на ЮНЕСКО.
БОНУС! Посещение на Андричград.
Във Вишеград се намира вторият етно град след Дървенград, построен от Емир Кустурица – Каменград. Наречен - Градът на Андрич. Разходка по главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино.
Свободно време.
Отпътуване към Сараево, градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали и автентичната турска "чаршия" с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня, и кафенета. Често е наричан "Балканският Йерусалим"заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи.
Настаняване в хотел 4* в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево, хотелът е периферно разположен, на гостите са предоставени за безплатно ползване - басейн, сауна, фитнес и безжичен интернет.
Нощувка.
Ден 2 - 30.12.2019:
Свободно време в Сараево, или по желание с допълнително заплащане: екскурзия до Мостар и Благай.
Отпътуване за Мостар, живописен град включен през 2005 г. в списъка на ЮНЕСКО.
Разходка в Стария град прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва - символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. В Мостар се открояват още джамията Коски Мехмед паша, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула.
Свободно време и възможност за обяд в едно от многобройните традиционни ресторантчета.
Отпътуване за Благай, място свещено за дервишите и едно от най-мистичните в Босна. В Благай дервишите построяват своя манастир от 16 век, разположен в скалите над извора на река Буна. Буна е една от най-мощните подземни карстови реки, извиращи от 200-250 метра дълбочина с дебит около 30-45 кубични метра на секунда. Най-красивото кътче в цяла Босна и Херцеговина.
В района се откриват още много магични природни красоти, ценни исторически и археологически артефакти.
(Посещението на Благай се осъществява при благоприятни климатични условия, в случай че няма такива, обектът се заменя с друг, който е подходящ.)
Завръщане в Сараево.
Нощувка.
Ден 3:
Закуска.
По желание, с допълнително заплащане, посещение на тунелите на Босненското чудо - Пирамидите.
(Турът се осъществява при благоприятни климатични условия, в случай че няма такива, групата има свободно време в Сареаво.)
Отпътуване към добилите широка популярност - Босненски пирамиди /на Слънцето, Луната и Земята/. Своеобразен феномен, намиращ се в непосредствена близост до селището Високо. Хълмове с правилни геометрични ъгли, който се считат за най-старото творение на човешка ръка, оформящи правилен равностранен триъгълник. Твърди се, че мястото дава едно необикновено енергийно преживяване, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания.
(Разстоянието от паркинга на автобуса до входа на тунелите е около 300 метра по наклон. Това разстояние се изминава пеша.)
Завръщане в Сараево.
Туристическа програма в Сараево - Историческият музей, Джамия Али Паша, Евангелистката църква, Националният театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд;
Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант.
Завръщане в хотела.
Подготовка за Новогодишната вечеря.
След 21:00 ч. празнична Новогодишна вечеря със забавна музикална програма.
Нощувка.
Ден 4:
Късна закуска.
Отпътуване за България.
БОНУС! Посещение на манастир Добрун.
Пристигане в София късно вечерта. 
22

Офертата се предлага от

Lapni.bg

Дестинации включени в офертата

Сараево

1 оферта

Босна и Херцеговина

3 оферти

Подобни оферти

Нагоре