Екскурзия до Дяволският град и Ниш Транспорт + посещение на НИШ и Дяволския град за 32 лв. на ЧОВЕК

Акценти

Подробности за офертата

Близка дестинация, свойски климат, вкусна кухня, популярна и харесвана музика, ниска цена - какво повече от това ви е нужно за една незабривама екскурзия. Можете да си го позволите с днешната ни комшийска оферта.

Период на пътуване: 21.03.20 г., 25.04.20 г., 13.06.20 г., 12.09.20 г., 03.10.20 г.

Пакетната цена е 32 лв. на ЧОВЕК и включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози,
  • екскурзоводско обслужване по маршрута,
  • разглеждане на Дяволския град, без входна такса,
  • разглеждане на Ниш,
  • медицинска застраховка с асистънс – 2 000 евро.

Пакетната цена не включва:

  • входна такса за Челе кула - 200 динара, 
  • обиколката на Нишката крепост с влакче,
  • разходи от личен характер.
  • входна такса за Дяволския град – 300 динара. 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 10 дни преди началната дата на отпътуване.
Необходими документи: 
лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания.
Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Хърватия, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.


Програма:

1 ден  Отпътуване от София в 6.00 ч. от пл. „ Ал. Невски „, по маршрут София – Сливница - Драгоман - ГКПП Калотина - Цариброд (Димитровград) - Пирот за Дяволския град – един комплекс от скални пирамиди по южните склонове на планината Радан с 200 уникални пирамиди – кули, с височина между 2 до 15м. Мистерията на скалните фигури, изваяни от природните стихии, дава името на уникалното място "Дяволския град". Обиколката "Дяволския град" е около около 1 час с местен екскурзовод. По време на  обиколката ще видим два естествени минерални извори от които бихте могли да си налеете минерална вода, с голяма минерализация, полезна за лекуване на кожни заболявания (препоръчваме носенето на бутилки за вода). Свободно време за снимки и възможност за закупуване на месни специалитети, вина, ракии и сувенири. Продължаваме за  Ниш, наричан градът на Константин Велики. Ниш - древният Наисус, където през 272 г. е роден първият християнски римски император – Константин Велики. Продължаваме с кратка автобусна обиколка на града : дворецът “ Бановина ”, построена през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет, Площадът на Освобождението - в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, мостовете над река Нишава и др. Свободно  време за шопинг в центъра и разходка из Крепостта, запазена в днешния си вид от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, със запазени и възстановени  оръжейница - превърната в галерия, една джамия, превърната също в галерия и няколко турски работилници, днес приятни  кафенета и сувенирни магазини. Възможност за разходка из крепостта с влакче. Отпътуване за България. Пристигане в София, вечерта. 
Офертата се предлага от

Lapni.bg

Дестинации включени в офертата

Ниш

14 оферти

Сърбия

26 оферти

Подобни оферти

Нагоре