На екскурзия в Рим – ТОП забележителностите които трябва да посетите!

0
1020

Рим без съмнение е един от най-красивите градове в света.  Всяка година вечният град привлича много посетители от България, благодарение на добрите предложения на туристическите агенции за екскурзия до Рим със самолет.

Рим е омагьосващ град, в който ще откриете романтична смесица от култура и история, подплатена с оживена атмосвера и нощен живот. Добавете към сместа вкусната италианска кухня и отлични вина и имате вдъхновяваща и красива дестинация, от която ние ще ви помогнем да се възползвате максимално.

Офертите за екскурзии до Рим, които се предлагат на нашият пазар обикновено са с включени 3 или 4 нощувки в 3/4 звездни хотели в центъра и за да можете да се възползвате максимално от краткото време с което разполагате, ние ви предлагаме списък с задължителните забележителности и интересни места които не трябва да пропускате докато сте там.

1. Колизеумът.


Може би най-добре запазеният от паметниците на древния Рим, тази огромна мраморна конструкция е построена, за да побере над 50 000 зрители, които да станат свидетели на кървави състезания за могъщество на гладиаторите.

Завършен през 80 година пр. Хр., емблематичният амфитеатър е бил най-голямата гладиаторска арена в цялата римска империя. Срещу допълнително заплащане можете да разгледате и тунелите на гладиаторите, където са се подготвяли бойците преди да излязат на двубой.

2. Ватиканските музеи и Сикстинската капела

Ватиканът е независима град-държава, разположена в сърцето на Рим, управлявана от папата. Той е център на властта над Римокатолическата църква. Ватиканът е най-малката държава в Европа. Тя има обща площ от 0,44 км², а вътре в стената му живеят около 1000 души.

В тази малка държава живее папата, в апостолския дворец, заобиколен от красиви градини. В рамките на Ватикана има много интересни атракции за посещение, но най-добрите са следните: площад „Свети Петър“ (Пиаца Сан Пиетро), базиликата „Свети Петър“ и музеите на Ватикана, където се намира и Сикстинската капела.

3. Фонтанът Ди Треви

Фонтан Ди Треви е най-красивият в Рим. С своите размери от 20 метра ширина и 26 метра височина, той е и най-големият фонтан в града. Фонтанът води началото си от 19 г. пр.н.е., в който период фонтанът е образувал края на акведукта Аква Дева. Първият фонтан е построен през Възраждането, под ръководството на папа Николай V.

Фонтана който виждаме днес е построен през 1762 г., когато след дълги години работа в ръцете на Никола Салви, той е финализиран от Джузепе Панини. Интересното е, че името на Треви произлиза от Tre Vie (три начина), тъй като фонтанът е бил срещата на три улици.

Митът за фонтана Ди Треви
Защо винаги във фонтана има хора, които хвърлят монети във водата и си правят снимки? Митът, възникнал през 1954 г. с филма „Три монети във фонтана“:
Ако хвърлите една монета: ще се върнете в Рим.
Ако хвърлите две монети: ще се влюбите в италианец.
Ако хвърлите три монети: ще се ожените за човека, когото сте срещнали.
За да постигнете желания ефект, трябва да хвърлите монетата с дясната ръка върху лявото рамо.

Интересна статистика е, че от фонтана всяка година се вадят монети на стойност около милион евро. От 2007 г. тези пари се използват за подкрепа на добри каузи.

4. Вила Боргезе и Галерия Боргезе

Градините на Вила Боргезе са един от най-големите обществени паркове в Рим, в тях се намира и популярната галерия Боргезе, която привлича хиляди посетители всяка година. Галерия Боргезе разполага с емблематична колекция от италианско изкуство, която я превръща в задължителна спирка за всеки турист дошъл да разглежда музеите в Италия. Истинската изненада обаче е извън стените на галерията, сред буйните зелени открити пространства на градините на Вила Боргезе. Декоративната красота на градините е спираща дъха, докато атракциите, паметниците и зоологическата градина поддържа посетителите заети с опознаването на парка, изпълнен с изненади на всеки ъгъл!

5. Замъкът Сант Анджело

Известен още като гробницата на Адриан, замъкът Сант Анджело е крепост, разположена на десния бряг на река Тибър в Рим, на съвсем малко разстояние от Ватикана. Строителството на сградата започва през 135 г. под ръководството на император Адриан, който възнамерява да я използва като мавзолей за себе си и семейството си. Завършен е през 139 г. и малко по-късно се превръща във военна сграда.

През 590 г., докато голямата епидемия от чума опустошава града, папа Григорий I има видение на Свети Архангел Михаил на върха на замъка, който обявява края на епидемията. В памет на привидението сградата е увенчана със статуя на ангел. През 1277 г. е построен 800-метров укрепен коридор, който свързва замъка с Ватикана, за да може папата да избяга в случай, че е в опасност.

Замъкът Сант Анджело е разделен на пет етажа, до които може да се стигне чрез спирална стълба, качвайки се по която ще намерите различни стаи, които са функционирали като папска резиденция, украсена с перфектно запазени стенописи от епохата на Ренесанса, освен обширната колекция от оръжия. В горния етаж има голяма тераса, на която отгоре можете да направите невероятни снимки на града.

Вижте най-изгодните предложенията на нашите партньори за екскурзия със самолет до Рим

Съвет: Резервирайте онлайн билети за забележителностите в рим

За да не се редите на километрични опашки, ние ви препоръчваме да си купите билети онлайн за местата които искате да посетите, така ще си спестите часове чакане и опасността да бъдете излъгани.

За Колизеумабилети можете да ски купите от тук: http://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm , цените са – 12 евро + 2 евро запазването на билет – за възрастен, 7.50 евро за лица от 18 до 25 год.част от ЕС + 2 евро за резервация. Безплатен вход за лица под 18 год.+ 2 евро за резервация

Билет за Ватиканските музеи, можете да закупите от тук http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceTipoVisita=26&step=2 цените са както следва 16 евро + 4 евро резервация на билет, 8 евро + 4 евро резервация за билет за деца и за студенти от 18 до 26 години

За Галерия Боргезе – http://www.galleriaborghese.it/borghese/en/edefault.htm на цени 9 евро за възрастен, 4.50 евро за 18-25 год.част от ЕС и безплатен за деца. + 2 евро за всеки билет за направената  резервация.

Виж нашите топ оферти свързани със статията:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here