5 Интресни фестивала и карнавала в Европа, които да посетите до края на 2018г

0
2059

НОТИНГ-ХИЛСКИ КАРНАВАЛ

Място на провеждане:
Лондон/Великобритания
Дата на провеждане:
25.08.2018 – 27.08.2018
По зрелищност Нотинг-Хилския карнавал спокойно може да се мери с колегите си от Рио-де-Жанейро, а по посещаемост с който и да е от големите европейски карнавали. Отдавна числото на чужденците, идващи за зрелището в Лондон надхвърля два милиона човека.

Нотинг-Хилския карнавал-1
Традицията за провеждането му е поставено в 60-те години на 20 век. Това е празник на карибската култура в лондонския район, която бива пренесена от емигранти от Източна Индия. С годините карнавалът става истински символ на културното единство с коренните жители на английската столица. Нотинг-Хилския карнавал-2

В течение на двата почивни дни и «банковия понеделник» в края на август северния район на Лондон се пълни с оркестри и стотици танцьори, облечени в пищни костюми. Част от тях са облечени като персонажи от народните приказки на Тринидад и Тобаго – основните представители на британската афрокарибска общност.

МУЗИКАЛНИЯТ ФЕСТИВАЛ SZIGET В БУДАПЕЩА

Място на провеждане: Будапеща/Унгария
Дата на провеждане :
08.08.2018 – 15.08.2018
Този унгарски фестивал под открито небе регулярно влиза в десятката на най-крупните open-air мероприятия в Европа.ФЕСТИВАЛЪТ SZIGET В БУДАПЕЩА-1
Sziget се провежда всяко лято на живописния остров Обудай, който е част от Будапеща. През 2011 фестивалът бива удостоен с престижната награда European Festival Awards като «Главен фестивал на Европа». Днес посетителите му надхвърлят 500 000 любители на музиката от 93 страни в света.

festival-Sziget -2
Еднодневен билет за Сигет струва 79 евро, тридневен – 199 евро, а билет за всичките седем дни на фестивала – 325 евро.

ФЕСТИВАЛ НА ДУХОВИТЕ ОРКЕСТРИ В ГУЧА

Място на провеждане: Гуча/Сърбия
Дата на провеждане:
09.08.2018 – 12.08.2018

духовите оркестри в ГучаФестивалът на духовите оркестри в малкия град Гуча в Южна Сърбия, позволява на всеки гост да изпита опияняващата балканска романтика, прославена от най-добрите филми на Кустурица. През август Гуча буквално бива наводнен от хилядите туристи от Европа, жадуващи лично на почустват силата на балканските ритми и евтиния алкохол. Официално този фестивал се явява най-големия сбор на духови оркестри на планетата.

фестивалът в ГучаПо същество Guca Trumpet Festival представлява едно огромно улично парти в циганско-балкански стил. За няколко дни тихия селски пейзаж бива заменен от бурния водовъртеж на разгорещени тела, блестящите медни тромпети и туби и страстните звуци на танцувалната музика. Церемонията по откриването се провежда на централния площад на селището пред паметника на тромпетиста.Закриването пък се случва на стадиона, където започва музикалното шоу с всички участници и продължава до зори.
Посещението на всички мероприятия в рамките на фестивала е безплатно.

ФЕСТИВАЛЪТ ПЕР ГИНТ В НОРВЕГИЯ
Место на провеждане:
Гудбрандсдал/Норвегия
Дата на провеждане:
03.08.2018 – 11.08.2018

ФЕСТИВАЛЪТ ПЕР ГИНТ В НОРВЕГИЯ -1
Този грандиозен проект всяко лято давя живот на най-известната норвежка приказка в света – Пер Гинт и то в изумително автентични декори – планински върхове и езера.
Фолклористите считат, че в легендата за Пер Гинт най-добре е показана величествената красота на норвежката природа изпълнена с мрачната северна магия.

Пер Гинт в автентични декори
Събтието се провежда на брега на езерото Голо, пред величествената гледка на планините Рондан и Ютунхеймен, в долината Гудбрандсдал – централна локация за всички събития от ибсеновите пиеси. Ежегодната програма на фестивала включва повече от 40 художествени събития, съсредоточени на 15 различни сцени с различен мащаб.
Цена на билетите за платените спектакли започват от на Peer Gynt Festival започват от 250 норвежки крони.

ЛОНДОНСКИ ДЖАЗОВ ФЕСТИВАЛ

Място на провеждане: Лондон/Великобритания
Дата на провеждане:
16.11.2018 – 25.11.2018

Лондон Джаз Фест
Най-добрият джазов фестивал в света London Jazz Festival стартира през 1992 г. благодарение на обединението на независимите продуценти и до днес радва публиката всеки ноември.
Представленията се провеждат на няколко сцени в Лондон и в един ден могат да бъдат назначени около 25 концерта, както на звезди от световна величина така и на начинаещи музиканти. Стиловете от програмата са както традиционен американски джаз, европейски, латински, та даже и африкански.

Лондон Джаз Фест-1

Виж нашите топ оферти свързани със статията:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here